Työelämätaidot ja Voimala

“Jo pelkkä tervehdys aamulla tekee paljon!”

Hello! Olen kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi opiskeleva alaa vaihtanut opiskelijakunta-aktiivi. Valitsin Voimalan Ikäosaamisen harjoittelu paikaksi, koska halusin oppia lisää työelämätaitoja sekä projektiluontoinen työskentely on minulle tuttua. Voimalan moniammatillinen yhteisö myös tuntui houkuttelevalta asialta, joten tänne sitä sitten tultiin.

Työelämätaidot on ehkä asia mitä ei jokapäiväisessä työn tohinassa tule mietittyä. Joillakin nuo taidot löytyvät helpommin ja toisilla niiden kanssa voi olla vaikeampaa. Omasta työkokemuksesta eri aloilta olen huomannut, että kaikki lähtee hyvistä käytöstavoista. Jo pelkkä tervehdys aamulla tekee paljon!

Työkavereiden kanssa on paljon helpompaa tehdä hommia kun on kohtelias ja toisia kunnioittava. Kohteliaisuutta ja kunnioitusta ei ole pelkästään kauniit sanat ja kilttinä oleminen. Kunnioitusta työyhteisössä on toisten informointi, mielipiteiden esille tuominen ja niinkin yksinkertainen teko kuin sähköpostien lukeminen.

Koosteena Voimala-harjoittelu on antanut minulle paljon eväitä työelämään moniammatillisella ilmapiirillään. En ole katunut hetkeäkään, etten edes etsinyt muuta harjoittelupaikkaa perinteisen sairaanhoidon puolelta. Ehkä myös tämän harjoittelun myötä on tullut selkeämmin esille mitä kaikkea sairaanhoitaja voi tehdä. Sairaanhoitaja ei ole pelkästään se temppuja osastolla tekevä ihminen vaan myös vaikka hyvinvointia edistävää projektia moniammatillisessa tiimissä työstävä ammattilainen.

Sairaanhoitajaopiskelija Tuomas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *