Lisää kokemusta tapahtumien järjestämisestä

Olen Sini, kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Tulin tekemään Voimalaan ikäosaamisen harjoittelua ja olen kyllä ollut tyytyväinen päätökseeni. Harjoittelun alkaessa ajattelin, että haluan oppia lisää erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja siihen minulla tulikin ihan hyvä mahdollisuus Voimalassa työskennellessäni. Olin mukana järjestämässä 2.11.2016 ollutta Siun päivää Senioripihaan, 7.11.2016 ollutta Muistiseminaaria, 18.11.2016 ollutta AMK-päivää ja 17.11.2016 ollutta Kaatumisklinikkaa Isoon Myyhyn.

Taustaa minulla tapahtumien järjestämisestä ei juuri ollut, jos orkesteriharrastuksen myötä tullutta kokemusta konserttien järjestämisestä ei lasketa. Roolini oli sekä Siun päivässä että Kaatumisklinikassa vastuuopiskelija. Kummassakin projektissa sain olla henkilö, joka oli yhteydessä tapahtumien yhteistyökumppaneihin ja se toi osakseen lisävastuuta järjestelyihin. Yksin tapahtumia ei voi mitenkään järjestää, vaan kaikkien toteutusten takana on aina useampi henkilö ja tiimityöskentely. Minusta oli mahtavaa huomata, miten ihmiset ottivat hoitaakseen oman osansa projekteissa.

Senioripihassa järjestettyyn Siun päivään tehtävät alkuvalmistelut olivat lähinnä Voimalan pisteen ja päivänkulun suunnittelu. Pisteellämme pystyi mittaamaan verenpainetta, puristusvoimaa ja tekemään SPPB-testiä. Itse huolehdin, että tarvittavat välineet oli varattu päivää varten, ja että kaikki käytettävät tavarat olivat Senioripihassa toteutuspäivänä. Kaatumisklinikkaa järjestäessä alkuvalmisteluihin kuului tarvittavien paperimateriaalien hankkiminen ja tekeminen. Olin yhteyssä PKSSK:n yhteyshenkilöön, jonka kautta saimme lisää materiaalia, kuten esimerkiksi luustoliiton esitteitä ja miesten osteoporoosin-esitteitä. Teimme myös yhdessä luokkakaverini kanssa kaatumisen ennaltaehkäisy-flyerin, jota tulostutimme yhteensä 200 kappaletta tapahtumaa varten. Muita ennalta tehtäviä valmisteluja oli tasapainojumpan laatiminen, arpalipukkeiden tekeminen, arpajaispalkintojen hankkiminen, yhteystyökumppanimme Gigantin mainoksen tulostuttaminen, posterin tekeminen, mainoksen ja mainonnan hoitaminen, sekä verenpainemittareiden ja puristusvoimamittarin varaaminen tapahtumaan. Saimme lisäksi tapahtumaamme esiteltäviä kaatumisen ennaltaehkäisyyn käytettäviä apuvälineitä Respectalta.

Muistiseminaarissa ja AMK-päivässä olin mukana toteuttamassa tapahtumia. Muistiseminaarissa 7.11.2016 olin mukana vain toteutuksessa järjestelemässä koululla paikkoja ja keräämässä tabletilla palautetta iltapäivällä tapahtuman asiakkailta. AMK-päivässä pidimme yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa Voimalan pistettä Voimalan tuvassa. Meidän pisteellämme oli mahdollisuus harjoitella tapahtumasuunnitelman tekemistä ja kasata anatomian torsoja käyttäen apuna fysiologian ja anatomian kirjoja.

Voimala-nalle Kaatumisklinikassa IsoMyyssä

Voimala-nalle Kaatumisklinikassa IsoMyyssä

Yhteenvetona mitä tapahtumien järjestämisestä opin Voimalan harjoittelun aikana:

  • Oma rooli projekteissa kannattaa selvittää hyvissä ajoin ja selvittää Voimalan moodlen avulla, mitä roolissa olo vaatii
  • Kannattaa ottaa yhteyttä muihin projektissa oleviin opiskelijoihin mahdollisimman äkkiä harjoittelun alettua, jotta pääsee kärryille toteutuksiin. Varsinkin, jos projektit ovat jo käynnissä!
  • Huolehtia, että työnjako on tasainen kaikissa projekteissa. Kenenkään ei tarvitse hoitaa koko projektia yksin
  • Sähköpostia kannattaa seurata joka päivä, mieluiten viikonloppunakin
  • Minusta kannattaa kysyä rohkeasti Voimalan koordinaattorilta apua eri projekteihin, jos tuntuu ettei omasta tai ryhmän pähkäilystä huolimatta homma etene!
  • Aikataulujen sopiminen monen ihmisen kanssa voi olla hankalaa, mutta kannattaa käyttää kalenteria, jotta sovitut tapaamiset pysyvät muistissa

Sini, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *