Terveitä aamuja –tapahtuma Onttolassa

Olen Sanna, kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija. Tein Voimalassa kolmatta käytännön harjoitteluani. Olin vastuussa Terveitä aamuja –tapahtumasta Onttolan varuskunnassa yhdessä toisen fysioterapeuttiopiskelijan kanssa. Teemana tapahtumassa oli rajajääkärien terveyden edistäminen. Rastitapahtuma oli 20.2.2017 ja se toteutettiin yhteistyössä Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskuksen kanssa.

Olen erityisen tyytyväinen siihen, että Voimala harjoittelupaikkana mahdollisti tapahtumassa toimimisen. Hienoa oli myös tehdä yhteistyötä Kansanterveyden keskuksen kanssa. Heidän toiveenaan oli, että meidän kahden fysioterapeuttiopiskelijoiden rastipiste on liikunta-aiheinen. Tarkemmin pisteen sisältö rajautui siihen, miten liikkuvuus-/venyttelyharjoittelulla voi ennaltaehkäistä varusmiehille tyypillisiä rasitusvammoja. Saimme tarkat ohjeet päivän muusta sisällöstä ja miten toimitaan varuskunnassa. Minulle se olikin tärkeää, koska jännitti suhteellisen paljonkin mennä ensimmäistä kertaa varuskuntaan.

Saimme suunniteltua toisen opiskelijan kanssa selkeän rungon rastipisteen sisällöstä. Suunnitelma sisälsi info-osuuden aiheestamme, eli sellaista faktatietoa. Tärkein osuus oli kuitenkin toiminnallinen osio, joka oli dynaaminen liikkuvuus-/venyttelyharjoittelu. Olimme tyytyväisiä suunnitelmaamme ja menimme rohkein mielin tapahtumaan, sillä myös Kansanterveyden keskuksen yhteyshenkilö oli ollut tyytyväinen suunnitelmaamme.

Rastipisteen toteutus sujui ongelmitta. Rajajääkäreitä kävi tapahtuman aikana pisteellämme noin 100 kuudessa erässä. Oli hienoa huomata, että ammatillinen kehitys oli mennyt eteenpäin meillä molemmilla opiskelijoilla, ja pystyimme soveltamaan suunnitelmaamme käytännössä. Toisin sanoen ei tarvinnut luntata paperista faktatietoakaan, vaan osasimme kertoa omin sanoin ja esimerkein. Saimme mielestäni kartutettua ohjauskokemusta paljon ja kohderyhmäkin näytti tyytyväiseltä. Koin päivän onnistuneeksi ja tällaista yhteistyötä kannattaa ehdottomasti jatkaa Kansanterveyden keskuksen kanssa.

Sanna, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *