Diabetes Pop up-tapahtumat

Moikka!

Olen Hannamari, 3.vuoden fysioterapeuttiopiskelija. Suoritin 3. käytännön opiskelun jaksoa, joka oli kestoltaan 4 viikkoa. Yhtenä projektina harjoittelun aikana oli järjestää 4 Pop up-tapahtumaa 2.tyypin diabeteksen tunnistamisesta ja ennaltaehkäisystä. Tapahtumat järjestettiin yhteistyössä sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden kanssa (3 tapahtumaa sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa ja 1 tapahtuma terveydenhoitajaopiskelijoiden kanssa). Myös Joensuun Seudun Diabetes ry:ltä oli joissain tapahtumissa työntekijöitä sekä kaupungilta liikuntaneuvoja. Meillä oli yhdessä tapahtumassa diabetesyhdistyksen työntekijä.

Alkuun oli ehkä hieman haastavaa saada sovittua tapaamisaikoja ryhmien kanssa, koska meitä oli 2 fyssariopiskelijaa ja 6-8 sairaanhoitajaopiskelijaa tai 5 terveydenhoitajaopiskelijaa, eli oli aika monta liikkuvaa osaa. Tapahtumien suunnittelut sujuivat kuitenkin hyvin, ja saimme paljon materiaalia aikaiseksi tapahtumia varten. Tapahtumissa meillä oli verensokerin mittausta, vyötärönympäryksen mittauksia ja ravinto- ja liikuntasuositusten esittelyä.

Tapahtumien järjestäminen oli minulle ennen Voimalan harjoitteluani täysin uutta. Minulle yllätyksenä tuli miten paljon pieniäkin asioita pitää ottaa huomioon, esimerkiksi mainosten teko tapahtumista oli yllättävän haastavaa. Sain paljon uutta kokemusta yhteistyökumppaneiden hankkimisesta, yleisestä yhteydenpidosta, kirjallisista töistä, materiaalien hankkimisesta ja moniammatillisesta työstä. Välillä tapahtumien järjestäminen turhautti enemmän ja vähemmän koska kaikki ei aina mene niin kuin ne suunnittelee 🙂

Itse tapahtumissa pääsimme vaihtelevalla menestyksellä keskustelemaan kävijöiden kanssa liikunnan ja ruokavalion merkityksestä 2.tyypin diabeteksen ennaltaehkäisyssä. Enimmäkseen toimimme kuitenkin ohjaajina ilmaiseen verensokerin mittaukseen. Monen kävijän mielestä heillä oli jo liikunta- ja ruokatottumukset ”kunnossa”.

Meidän tapahtumat olivat tänä keväänä Yliopiston Apteekilla, Kirjastossa, Vesikossa ja Sokoksella.

Hannamari, Fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *