Onnea 25 v. Karelia!

25-vuotias Karelia-ammattikorkeakoulu, sitä ei ihan joka vuosi tapahdukaan! Juhlavuoden kunniaksi Karelia halusi järjestää omat synttärijuhlansa, Lasten AMK –päivät. Kutsun saivat muun muassa osa lähialueen päiväkodeista ja Pohjois-Karjalassa sijaitsevat kummikoulut, aina Kesälahdelta Valtimolle asti. Ihan pienistä kekkereitä ei ollutkaan kyse, sillä niitä juhlittiin huimat kolme päivää. Juhlan mahdollisti yhteistyö eri koulutusohjelmien välillä. Mukana päiviä järjestämässä olivat fysioterapeutti-, tradenomi-, musiikki-, restonomi-, sairaanhoitaja-, sosionomi- ja terveydenhoitajaopiskelijat sekä Karelian henkilökuntaa ja Pelastuslaitoksen väkeä.

Kyseessä oli isot juhlat, neljäsosavuosisata, joten suunnittelu aloitettiin kaksi kuukautta ennen tapahtumaa. Ensimmäisestä palaverista lähtien pääsimme toimimaan moniammatillisesti yhdessä ja ideoimaan tapahtuman sisältöä. Ryhmien suunnitelmat olivat monipuolisia, ja niissä toistui selkeästi samanlaisia teemoja, esimerkiksi Nalleneuvola, kiertopassit ja temppurata. Ideoiden pohjalta opettajat valitsivat teemat, joiden puitteissa pienemmät opiskelijaryhmät saivat suunnitella oman rastinsa sisällön tarkemmin.

Ensimmäiset kaksi päivää juhlittiin päiväkotilaisten kanssa melkein non-stoppina. Lapset saivat kierrellä useilla erilaisilla rasteilla, joissa he pääsivät pelailemaan, liikkumaan, piirtämään ja mikä tärkeintä herkuttelemaan pullalla. Rastin suoritettuaan lapset saivat kiertopassiinsa tarroja. Pikkuvieraita saapui tiistai ja keskiviikko aamupäivinä yli 100, mutta keskiviikkoiltapäivällä päiväunet verottivat juhlijoita.

Torstaina juhlien ikäraja nousi, kun vieraaksemme saapuivat kummikouluista 3.-5.-luokkalaisia. Heille olimme suunnitelleet Olipa kerran elämä -tyylisen rastikierroksen, ja rastit kestivät 30–45 minuuttia. Jokaisella luokalla oli oma ”matkaopas”, joka kuljetti ryhmää aikataulun mukaisesti rastilta toiselle. Rastien teemoina olivat aivot, luut ja lihakset, mahalaukku sekä aistit. Oppilaat pääsivät muun muassa osallistumaan tietovisaan, testaamaan aistejaan ja vahvistamaan luustoaan. Iloiset äänet ja tekemisen meininki täyttivät Tikkarinteen E-talon kerrokset, kun alakoululaiset kiertelivät rasteilla.

Summa summarum, juhlinta on rankkaa! Pitää suunnitella, valmistella, toteuttaa ja saattaa juhlat päätökseensä. Ehkä se on vain ikäkysymys, sillä kun katseli lasten iloisia hymyjä, ei heitä näyttänyt väsyttävän ollenkaan. Vaikka emme osallistuneet juhliin vieraina, saimme kuitenkin paljon. Juhlista käteen jäi hurjasti kokemusta muun muassa eri-ikäisten lasten kanssa toimimisesta, jota voimme ammentaa tulevaisuudessa. Ehkäpä tärkeimmän onnistumisen tunteen koimme kuitenkin moniammatillisissa ryhmissä, joissa yhteistyö toimi mutkattomasti.

Tämän tekstin tuotti kaksi toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelijaa (Sari & Ani), jotka suorittivat toisen käytännönopiskelunsa Voimalassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *