VERTAISTUKEA OMAISVOIMAISTA

Olen Sanna, toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija ja tein Voimalassa toisen käytännön harjoitteluni. Olin mukana useammassa eri projektissa. Yksi isoimmista projekteista, jossa toimin yhtenä vastuuopiskelijana, oli yli 60-vuotiaille omaishoitajille suunnattu Omaisvoima-ryhmä. Yhdessä toisen fysioterapeuttiopiskelijan sekä sairaanhoitajaopiskelijan kanssa vedimme ryhmää yhteensä 7 viikon ajan. Ryhmä kokoontui kerran viikossa ja siihen osallistui 5 omaishoitajaa.

Ryhmä kesti 2,5 tuntia ja jokaisella kerralla oli vaihtuva teema. Aloitimme aina yhteisellä kahvittelulla, jolloin oli myös hyvää aikaa vaihtaa kuulumisia. Ryhmässä teimme mm. unelmakarttoja, kävimme ulkona pelaamassa petankkia, teimme terveyskuntotestejä ja muistelimme musiikin avulla. Lisäksi meillä kävi vierailijoita Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry:stä sekä Siun sotesta kertomassa omaishoitajuudesta sekä erilaisista etuuksista. Etenkin nämä vierailukerrat koettiin hyödyllisiksi. Lisäksi osallistujille oli tärkeää saada vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta. Myös se koettiin tärkeänä, että saatiin opiskelijoita kotiin omaishoidettavan luokse. Näin ryhmään osallistuminen mahdollistui, kun tiedettiin, että omaishoidettava pärjää hyvin kotona ryhmän ajan. Ryhmäläiset tulivat heti alusta alkaen hyvin juttuun toistensa kanssa ja nähtäväksi jää saatiinko uusia ystävyyssuhteitakin muodostettua.

 

 

 

 

 

 

 

Sanna, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *