Täydentävän osaamisen opintoja Voimalassa

Olen Susanna, kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija. Kevään 2017 aikana olen suorittanut 5 opintopistettä täydentävän osaamisen opintoja Voimalassa. Ennen kuin itse pääsyin Voimalaan opintoja suorittamaan, en tiennyt, että Voimalassa on mahdollista työskennellä muutenkin kuin harjoitteluissa. Kuulin mahdollisuudesta tutor-opettajaltani ja muutaman mutkan kautta päädyin Voimalaan.

Omaan työnkuvaani on kuulunut samoja asioita kuin muillakin Voimala-opiskelijoilla, joista suurin osa on harjoittelussa. Itse olen ollut mukana Hyvä sydän -ryhmässä vastuuopiskelijana, 2.tyypin diabetes pop upeissa sekä Polvijärven koululla ja lukiolla pitämässä työpajaa ja kertomassa ergonomiasta ja liikunnasta.

Verrattuna muihin täydentävän osaamisen opintoihin, Voimalassa opiskelu on hyvin monimuotoista ja käytännönläheistä. Aikatauluihin pystyy vaikuttamaan paljon itse ja opintoja on mahdollista suorittaa pitkälläkin aikavälillä. Olen päässyt itse mukaan erilaisiin tapahtumiin ja toimiin, sekä päässyt harjoittelemaan tapahtumien organisointia ja asioiden järjestelyä. Ryhmän johtaminen ja vastuuopiskelijana oleminen on opettanut paljon organisoinnista ja tavallaan johtamisesta, ja näitä taitoja tulee muuten vähemmän harjoiteltua opintojen aikana.

Voimalassa on päässyt tekemään paljon töitä myös eri alojen ja vuosikurssien opiskelijoiden kanssa. Itse olen pääsääntöisesti tehnyt töitä sairaanhoitaja- ja fysioterapeuttiopiskelijoiden kanssa. Kokemus on opettanut eri alojen osaamisesta, koulutuksesta sekä erilaisista työskentelytavoista. Omiakin työskentelytapoja on joutunut punnitsemaan, sillä oma hyväksi havaittu ei olekaan aina se paras työtapa. Lisäksi kärsivällisyyttä ja paineensietokykyä on tarvittu useampaan otteeseen, sillä asiat eivät suju aina ihan odotetusti ja matkaan tulee mutkia. ”Vanhempana” opiskelijana on myös oppinut tunnistamaan jo omaa kehittynyttä osaamista, sillä pystyn ohjaamaan nuorempia opiskelijoita ja tarvittaessa auttaa heitä esim. ryhmän suunnittelussa.

Voin suositella Voimalassa opintojen suorittamista. Työskentely vaatii joskus paljon ja on työläämpää kuin useimmat tarjolla olevat täydentävän osaamisen opintojaksot, mutta koen, että Voimala on antanut minulle paljon enemmän osaamista kuin verkkokurssien ja -tehtävien tekeminen.

Susanna, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *