Projektin luonti tyhjästä

Suoritin sairaanhoitajan opintoihin kuuluvan ikäosaamisen harjoittelun Voimala-ympäristössä keväällä 2017. Toimintamallit olivat osaltaan uusia ja pieni hetkinen menikin päästä sisään kuinka eri ihmiset työskentelevät. Pidin kuitenkin kovasti, kun meidän täytyi luoda jotakin täysin tyhjästä. Esimerkiksi ryhmäprojekti Siun Sotelle, Toimintakykyneuvola, oli yksi lempiprojekteistani, vaikka jäikin nopeaksi. Ryhmänä pohtimisen aloittaminen ja tussitaululle ideoiden kirjoittaminen, sekä jalostaminen luo omanlaista innostumista ja sitoutumista projektia kohtaan. Kun suunnitelman esittelee vielä päätöksiä tekeville ihmiselle ja heiltä saa hyväksynnän, niin on olo euforinen.

Itselleni myös tärkeäksi kokemukseksi muodostui Vaahterapihaan tehdyt Haastavan potilaan kohtaaminen -koulutukset. Käytin koulutuksen pohjana avek-koulutusta, mutta toin vahvasti myös oman osaamiseni itsepuolustuslajeista mukaan. Sain osallistujat innostumaan mukaan ja pystyin tarjoamaan heille uutta informaatiota sekä ideoita kuinka toimia varsinkin fyysisesti hankalissa tilanteissa ilman, että itse loukkaantuu tai, että vahingoittaisi potilasta. Tämä on sellainen malli, jota mahdollisesti haluaisin tulevaisuudessa jopa kehittää eteenpäin.

Tämän kaltaisten projektien luonti tyhjästä voi olla hyvin haastavaa alkuun ja myös turhauttavaa, mutta sitäkin palkitsevampaa, kun sen idean saa aluilleen ja jos/kun positiivista palautetta tulee osallistujilta. Rohkeasti vain uskaltamaan ja kokeilemaan.

Toni, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *