Hemmottelua Lähiötalolla

Olen Satu, kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelija. Voimalassa olen suorittamassa ikäosaamisen harjoittelua. Näiden kuluneiden viikkojen aikana olen päässyt osallistumaan muun muassa ryhmänohjaukseen, seminaareihin ja monenlaisiin projekteihin.

Eräs projekteista oli marraskuun alussa Lähiötalolla järjestetty ikäihmisten iltapäiväkahvittelu. Tuolla kertaa kahvitteluiden teemana oli hemmotteluiltapäivä. Vastuu projektin organisoinnista oli toisella tiimillä, mutta Voimalassa me autamme toisiamme aina mahdollisuuksien mukaan. Näin ollen minäkin pääsin osaksi tapahtuman järjestämiseen, vaikkei se varsinaisesti omalle tiimille kuulunutkaan.

Hemmotteluiltapäivä toteutettiin kolmella eri pisteellä. Kaikki pisteet olivat avoinna koko kahvittelun ajan, ja ikäihmiset kiersivät niissä 4-5 hengen pienryhmissä. Tapahtuma alkoi esittelyllä, jossa me opiskelijat esittelimme itsemme ja pisteemme. Osallistujat pääsivät tekemään ohjatusti käsihoitoja, tutustumaan VR-laseihin ja rentoutumaan hieronnassa.

 

 

 

 

Minä olin toisen terveydenhoitajaopiskelijan kanssa vastuussa manikyyripisteestä. Aluksi kynsinauhat pehmitettiin lämpöisessä vedessä, johon oli lisätty hieman öljyä. Muutaman minuutin kylvetyksen jälkeen kynsinauhoja työnneltiin varovasti appelsiinipuutikulla ja kynnet muotoiltiin viilalla. Käsivoiteen levittämisen yhteydessä neuvoimme ikäihmisille, kuinka heidän kannattaa samalla hieroa käsiään. Hieronta elvyttää verenkiertoa ja tuntuu toki myös todella rentouttavalta. Lopuksi lakattiin kynnet. Tarkoituksena oli, että osallistujat voivat lakata omat kyntensä, mutta kaikki halusivat meidän lakkaavan ne heidän puolestaan. Onhan se tietysti paljon hemmottelevampaa noin. Pisteellämme meillä oli myös kynsitarroja. Suurin osa ei ollut koskaan käyttänyt kynsitarroja aikaisemmin, mutta halusivat nyt innokkaina laittaa kukkasia ja perhosia kynsiinsä.

Pisteemme oli todella suosittu ja välillä vuoroaan odottavia oli ihan jonoksi asti. Jopa pari miestäkin osallistui pisteemme toimintaan. Minulla on taustalla kosmetologiopintoja ja oli mukavaa päästä hyödyntämään edellisistä opinnoista saamia tietoja ja taitoja. Naiset kyselivätkin innokkaina erilaisia kauneudenhoitovinkkejä. Kotiin viemiseksi kaikki osallistujat saivat omat appelsiinipuutikut ja kynsiviilat. Näin ollen he voivat jatkossa tehdä manikyyrejä kotonakin.

Satu, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *