Virkeästi verkossa

Olen Miika Pietarinen, sairaanhoitaja-opiskelija. Tässä harkassa teen ikäosaamisen harkan. Eli harkka pitää liittyä vanhustyöhön. Harkassa pyrinkin siihen, että valitsin vain vanhustyöhön liittyviä projektia, toki oli muutama mitkä ei liittynyt suoranaisesti vanhuksiin.

Kirjoitan blogia Virkeästi verkossa-ryhmästä, jossa Skypen eli kuvapuhelimen välityksellä olemme neljään asiakkaaseen, ikäihmiseen, yhteydessä. Kuvapuheluissa käsittelemme toimintakykyä edistäviä asioita kuten liikunta, ravitsemus, uni, mielenterveys ja kaatumisten ennaltaehkäisy. Jokainen aihe käydään erikseen läpi sille varattuna ajankohtana. Kuv puhelut käydään perjantaisin läpi, paitsi pari kertaa jouduttiin muuttamaan ajallisista syistä. Kuvapuheluissa on ollut varsinkin alussa paljon yhteysongelmia. Milloin Skype ei toiminut tai asiakkaan netti toimi heikosti. Välillä eräillä asiakkailla oli myös hankaluutta käyttää Skypeä vaikka oli annettu ohjeet kotikäynneillä, mutta ne selvisivät yleensä soittamalla asiakkaalle ja neuvomalla. Kotikäynneillä asennettiin Skype ja luotiin tunnus, asiakkaalla ei sitä ollut ja tarvittaessa neuvottiin Skypen käytössä. Kotikäynneillä pystyttiin myös arvioimaan asiakkaan toimintakykyä.

Kuvapuhelujen ensimmäisillä kerroilla käytiin läpi nimet, säännöt ja liikuta. Toisella kerralla käytiin kaatumisen syyt ja kolmannella kerralla ravitsemus läpi. Ryhmäläiset ovat olleet hyvin keskustelevaisia. Suurin osa ryhmäläisistä on tykännyt ryhmästä ja yksi on aina odottanut, milloin kokoonnutaan ensi kerralla. Ryhmän suunnittelua on tehty noin paria päivää ennen kuvapuheluja. Yleensä porukalla kerralla on suunniteltu, harvoin on jätetty mitään tekemistä jälkeenpäin kenellekään. Harmi vain oma harjoittelu aikani täyttyy ja pari viimeistä kertaa jää käymättä. Voimala-harkka on ollut todella mukava. Tiimini on ottanut minut tosin hyvin vastaan ja ketään ei ole jätetty ulkopuolelle. Harkkaa suosittelen lämpimästi tuleville opiskelijoille.

Ystävällisin terveisin,
sairaanhoitajaopiskelija Miika Pietarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *