Kehittämistyötä harjoittelemassa

Olen Suvi, aikoinaan psykologian alalta valmistunut uusille urille tähtääjä. Voimalassa olin kaksi kuukautta kehittämistyön harjoittelijana tavoitteenani oppia uutta ja erilaisten töiden tekemistä. Tämä tavoite toteutui kyllä hyvin ja paljon sain matkalta mukaani. Harjoittelussani pohdin ja tarkastelin Voimalan opiskelijoiden tiimityöskentelyn mallia ja sen kehittämistä. Tuotin materiaaleja tiimityöhön ja moniammatilliseen osaamiseen perehtymisen tueksi. Jatkossa ne ovat Moodlessa mm. opiskelijoiden käytössä.

Olin mukana myös tietojenkäsittelyn opiskelijoiden projektityön taustalla pohtimassa aiheena olleen pelintuottamisen taustalla huomioon otettavia asioita kohdeyleisön, lasten, kehitykseen liittyvissä aiheissa. Tämä oli myös aivan uusi aihealue minulle ja siksi hyvin opettavainen. Enpä ole vastaaviin tehtäviin törmännyt aiemmin.

Toivomukseni on, että opiskelijat Voimalaan tullessaan tutustuvat tekemiini materiaaleihin ja pohtivat samalla omaa osaamistaan, vahvuuksiaan ja kehittämistarpeitaan. Ja saavat siitä eväitä omalle polulleen jatkossakin.

Moniammatillinen tiimityö on käytössä monissa työpaikoissa ja siksi tieto ja taito ovat aina hyödyksi. Parhaiten omia vahvuuksiaan arvostaa ja osaa kehittää, kun ne pystyy tunnistamaan. Samoin panostamista vaativiin alueisiin osaa kiinnittää paremmin huomiota, kun niitä on miettinyt etukäteen.

Voimalassa tutustuin aivan uudenlaisiin tapoihin toimia ja työskennellä. Omien taitojeni tuntemus kasvoi ja sain hienoa apua ja ohjastusta itsenäiseen työskentelyyni kehittämisen tehtävissä. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikille Voimalaa paikkana oppia. Tulisin iloisella mielellä, milloin vain takaisin uudelleen Voimalaan, niin paljon jäi vielä lisää opittavaa monien mahdollisuuksien paikassa. Vain hyviä muistoja syntyi. Kiitos siis kaikille!

Suvi, kehittämistyön harjoittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *