Lähihoitajana Voimalassa

Karelia ja Riveria (entinen PKKY) ovat strategisia kumppaneita. Lähihoitajat ovat nyt keväällä 2018 harjoittelussa Voimalassa ensimmäistä kertaa. Kuulin Voimalasta opettajaltani ja kiinnostuin sekä kävin Voimala-infossa. Työelämässä lähihoitajat työskentelevät fysioterapeuttien, sairaanhoitajien, ja sosionomien kanssa. Voimalassa heihin pääsee tutustumaan jo opiskeluvaiheessa, mikä on hyvä. Näin saa tietoa toisen ammattiosaamisesta.

Aloitimme luokkakaverini kanssa viikolla 5. Kun informaatiotulvasta selvisi, alkoi homma selkiintymään paremmin viikon aikana. Tällä viikolla tiimissämme ei ollut vielä muita. Viikkoon sisältyi kokouksia ja perehdytyksiä. Viikon pääteeksi tuntui että hommia on paljon. Voimalassa kyse on kuitenkin tiimityöstä ja kaikkea ei tarvitse itse tehdä. Viikon pääteeksi pidimme ViikkoSPA-palaverin, jossa käsittelimme viikon fiiliksiä ja tulevan viikon ohjelmaa.

Seuraavalla viikolla aloitti lisää väkeä tiimissämme ja aloitimme viikon heidän perehdyttämisellään.  Viikko jatkui suunnittelulla ja palavereilla. Suunnittelimme tulevia Hyvä sydän- ja Voimaannuttavaa stressinhallintaa- ryhmiä.

Viikolla 7 alkoi ensimmäinen ohjaus. Ryhmä oli Voimaannuttavaa stressinhallintaa-ryhmä. Tällä viikolla kävimme myös Juuassa AVOT-hankkeen (arvokasta vanhenemista omatoimisuutta tukien) mukana. Perjantaina kävimme tutustumassa Paiholan vastaanottokeskukseen. Tarkoitus on käynnistellä yhteistyötä SPR:n kanssa.

Viikolla 8 alkoi Hyvä sydän-ryhmän toiminta ja sekin meni oikein mukavasti. Tulevat viikot täyttyivät suunniteluista ja vierailuista ja ryhmien ohjauksista.  Uusia opiskelijoita tuli pikku hiljalleen mukaan ja heitä pääsi perehdyttämään.

Harjoittelun Voimalassa koin oikein positiivisena ja opettavaisena. Paljon sai ottaa vastuuta ja olla vähän epämukavuusalueellakin.  Minut otettiin Kareliassa erittäin hyvin vastaan ja näin oli helppoa ja mukavaa työskennellä. Toivon, että yhteistyö Voimalassa jatkuu tulevaisuudessakin ja tulevat lähihoitajaopiskelijat pääsisivät harjoittelemaan Voimalaan.

Timo, lähihoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *