Vähän yleisesti Voimalasta ja elämästä siellä

Hei olen Niklas, 2. vuoden sairaanhoitaja opiskelija. Suoritin Voimalassa 5 viikon MiPä- harjoittelun. Tässä vähän yleisesti Voimalasta ja elämästä siellä.

Voimalassa tehty harjoittelu on ollut hieman erilainen kuin mitä jos harjoittelun tekisi esim. normaalilla osastolla. Täällä ei tule hoidollisia tai lääkkeellisiä toimenpiteitä, vaan täällä työt ja tehtävät painottuvat terveyden edistämiseen ja tukemiseen. Voimalan yksi hyvä puoli omasta mielestä on, että pääsee työskentelemään moniammatillisesti ja eri alan opiskelijoiden kanssa, koska sitä ei muuten ihan hirveästi tule koulutuksen aikana. Täällä oppii myös muutenkin hyvin työelämätaitoja, joita tarvitsee aina varmasti tulevaisuudessa.

Ja esim. kalenterin käyttö on ollut täällä tosi tärkeä, koska muuten et muista mitä piti milloinkin olla tekemässä ja mikä tapahtuma tai ryhmä oli milloinkin, joten ainakin sen käytön on täällä oppinut ja huomannut miksi se on niin hyödyllinen, kun ei tarvitse kaikkea muistaa päässään. Ja täällä oppii ottamaan vastuun ja organisoimaan projekteja ja kuinka niitä ylipäätään tehdään. Koska kaikki työ täällä on projektityyppistä. Kaiken kaikkiaan ollut ihan antoista kokemus ja antanut monella eri saralla paljon, mutta ei siitä hoidollisesta (kliinisestä) näkökulmasta.

Niklas, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *