2 viikkoa harjoittelussa vaihto-opiskelijan kanssa

Ensimmäisen vuoden sosionomi-opiskelijana on erittäin jännittävää tulla ensimmäiseen harjoitteluun. Voimalassa oppii tärkeitä työelämätaitoja ja turvallisessa oppimisympäristössä pääsee yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa tekemään paljon niin suunnittelu kuin käytännön työtä.

Minun harjoitteluun toi lisämaustetta vaihto-opiskelijan tulo Voimalaan. Pääsin esittelemään hänelle Voimalan tiloja ja kertomaan mistä Voimalassa on kyse. Voisin verrata ensimmäistä päivää vaihto-opiskelijan kanssa siten, että turvallisesta paikasta heitettäisiin uuteen tilanteeseen ja joutuu olemaan aika epävarmoin fiiliksin aluksi. Olin aluksi kohtuullisen epäileväinen, miten pärjään minun englanninkielen taidoilla vaihto-opiskelijan kanssa. Kuitenkin olin rohkea ja puhuin minun vähän takertelevaa englantiani ja kyllä me heti alusta asti ymmärsimme hyvin toisiamme. Huomasin, miten rohkeuteni kasvoi ja uskalsin koko ajan rohkeammin kommunikoida ja puhua vierasta kieltä. Muutaman päivän kuluttua ei edes miettinyt koko asiaa.

Otimme muiden Voimalan harkkalaisten kanssa vaihto-opiskelijan mukaan toimintaan. Hän oli mukana niin toiminnan suunnittelussa, kuin myös monissa toteutuksissa. Vaihtarin kanssa toiminnasta tuli paljon värikkäämpää ja se on rikkaus. Esimerkiksi Oma aika-projektimme pääsimme hyödyntämään vaihto-oppilaan kielitaitoa. Sain kuulla paljon hänen kulttuuristaan ja koulutuksesta, kun taas hän sai varmasti paljon kuulla mielenkiintoisia asioita Voimalan toiminnasta. Keskustelimme paljon yleisesti eri kulttuurien asioista ja tavoista. Vaihto-opiskelijan kanssa työharjoittelu on erittäin antoisaa ja opettavaista. Myös itsestään saattaa löytää uusia puolia ja uusia näkökulmia asioihin saa erittäin hyvin! Jos jollakin tulee mahdollisuus, olla mukana työelämässä tai harjoitteluissa vaihto-opiskelija kanssa suosittelen lämpimästi!

Rasmus, sosionomiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *