Voimala – uusia näkökulmia ja erilaisia oppimistilanteita

Hei!

Olen kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Piia, ja tarkoitukseni on valmistua tänä keväänä. Suoritin Voimalassa viisi viikkoa perhehoitotyön harjoittelua. Valitsin harjoittelupaikaksi Voimalan käytännön syistä. Vaikkakin harjoittelupaikka valikoitui käytännön syistä, lähdin harjoitteluun avoimin mielin ja positiivisella asenteella.

Ensimmäinen harjoitteluviikko meni varsin sekavissa tunnelmissa. Tietoa oli paljon ja kaiken sisäistäminen vei oman aikansa. Harjoittelun toisella viikolla sain pariksi fysioterapeuttiopiskelijan, jonka kanssa lähdettiin laittamaan alulle kevään uusia projekteja. Melko pian toisella viikolla alkoi ymmärtämään, mitä Voimalassa oikein tapahtuu. Seuraavat viikot kuluivatkin huomaamatta ja yksikään päivä ei ollut samanlainen.

Kokonaisuudessaan harjoitteluni Voimalassa oli varsin antoisa ja mielenkiintoinen, jopa silmiä aukaiseva, että kuinka monipuolista toimintaa Voimala pitää sisällään. Sain olla mukana monenlaisissa tilanteissa ja tutustua uusiin ihmisiin sekä tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Mielenkiintoisimmiksi asioiksi koin Oma-aika perheiden kanssa vietetyt ajat ja Minä olen tärkeä -pienryhmätoiminnan.

Kokemani jälkeen voin vahvasti suositella Voimalaa muille opiskelijoille. Voimala opettaa erinomaisesti vastuuta, tiimityötä, moniammatillista yhteistyötä ja toimii turvallisena oppimisympäristönä kokeilla omia ideoita. Pääpaino ei ole kliinisillä taidoilla vaan voi hyvillä mielin keskittyä harjoittelemaan muita taitoja ja etsiä omia vahvuuksia tätä kautta.

Tulevaisuutta ja edessä olevaa työelämää ajatellen Voimalasta saa mukaansa valtavasti tietoa, jota voi hyödyntää edelleen työelämässä. Harjoittelun jälkeen varmasti kykenee laajemmin ja monipuolisemmin etsimään ja ehdottamaan tuen tarpeessa oleville ihmisille juuri heitä vastaavia palveluita.

Piia, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *