Voimala perhehoitotyön harjoittelupaikkana

Moi vaan kaikille! Olen Minna, kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Suoritin perhehoitotyön harjoitteluni Voimalassa. Vaikka Voimalaa olikin aiemmin mainostettu eri harjoitteluiden yhteydessä, oli sen toiminta minulle edelleenkin hieman epäselvää. Paikasta pääsi kuitenkin vähitellen hyvin perille.

Voimalassa siis suoritetaan erilaisia projekteja eli tapahtumia eri toimeksiantajille. Kehittelimme ja järjestimme ohjelmaa mm. Lähiötalon syntymäpäiville ja Nuorisoverstaalle. Välillä toimeksiantajilla oli valmis sapluuna tapahtumien sisällöstä, jonka Voimalan väen tuli toteuttaa. Joidenkin toimeksiantajien kohdalla opiskelijat saavat suunnitteluun puolestaan täysin vapaat kädet.

Koska omalta osaltani kyseessä oli perhehoitotyön harjoittelu, työskentelin eri ikäisten lapsien, nuorien ja erilaisten perheiden parissa. Itselläni ei ollut juurikaan aiempaa kokemusta lapsista, joten harjoittelu auttoi minua hahmottamaan lasten ikätasoja, sekä ymmärtämään paremmin lasten ajatusmaailmaa. Samalla pääsin ohjaamaan nuorille kumikoulua yläasteella ja antamaan neuvoja, kuinka suoritetaan ensiapua Nuorisoverstaan nuorille.

Harjoittelupaikkana Voimala tarjoaa opiskelijoille hyvät mahdollisuudet verkostoitua kolmannen sektorin palveluihin ja tutustua muihin eri alojen opiskelijoihin. Samalla Voimalassa oppii hyvin aikatauluttamaan päiviä, sekä työskentelemään osana moniammatillista työyhteisöä, että suunnitelmien luomista ja niiden toteuttamista. Voimalassa on myös mahdollista oppia ryhmänohjaustaitoja. Voimalassa ei valitettavasti kuitenkaan pääse oppimaan sairaalassa suoritettavaa hoitoa, eikä lääkehoitoa käytännössä, mutta itsenäinen opiskelu katsotaan osaksi harjoittelutunteja.

Loppupeleissä oma asenne ja työskentelymotivaatio määrittelevät melko pitkälle, kuinka paljon Voimalasta on mahdollista saada irti harjoittelupaikkana.

Jos joku miettii Voimalaa harjoittelupaikkana ja tykkää työskennellä erilaisten tapahtumien ja ihmisten parissa, voin suositella Voimalaa lämpimästi harjoittelupaikkana.

Onnea matkaan siis tuleville Voimalan opiskelijoille ja lämmin kiitos omille tiimiläisilleni!

Minna, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *