Projektityöskentely Voimalassa

Hei!

Olen Jenna, kolmannen vuoden terveydenhoitajaopiskelija ja suoritan Voimalassa viiden viikon perhehoitotyönharjoittelua. Jos rehellisiä ollaan, en alun perin ollut innoissani menossa Voimalaan harjoitteluun, mutta tässä sitä ollaan jo suorittamassa toiseksi viimeistä harkkaviikkoa ja voin kyllä sanoa, että aika Voimalassa on mennyt nopeasti ja olen kaiken kaikkiaan ollut tyytyväinen harjoitteluuni.

Harjoitteluni aikana olen päässyt suunnittelemaan paljon erilaisia projekteja ja joka viikko on ollut jonkun projektin toteutuskin. Suunnittelu on ollut ihan mukavaa, kun ei tarvitse yksin kaikesta selviytyä, vaan tiimin kanssa yhdessä pähkäillään millä tavalla mikäkin olisi toimiva systeemi ja mitä toteutuksessa olisi hyvä ottaa huomioon. Joihinkin projekteihin olemme saaneet jo valmiit pohjat, jolloin meille on vain jäänyt tehtäväksi toteutus ja joitakin projekteja suunnitellessamme olemme saaneet olla hyvinkin luovia ja keksiä omat tavat toteuttaa projekti. Sekä suunnitelmat että toteutukset olemme päässeet tekemään moniammatillisesti, mikä on ollut mielenkiintoista. Itse pääsin toteuttamaan pariin otteeseen Joensuun normaalikoulun 8.luokkalaisille pidettävää kumikoulua, jossa kerroimme oppilaille mm. klamydiasta ja HIV:stä ja harjoittelimme kondomin laittoa tekopeniksen päälle. Kerran kävin myös Kontiolahdella Karhunpesässä pitämässä pienille lapsille tunteisiin liittyvää toimintaa ja myöskin Lähiötalon synttärit osuivat omille harkkaviikoille, missä pidimme erilaisia rasteja lapsille. Pääsin myös osallistumaan SotePedan työpajaan, jossa pohdimme sote-alan digitalisaation eettisyyttä ja sen lisäksi pääsin tutustumaan vr-laseihin ja pohtimaan mitä niillä voi tehdä ja miten niitä voisi hyödyntää sote-alalla.

Voimalassa pääsi pienten lasten kanssa tekemisiin myös Oma aika- käynneillä, joita oli omalla kohdalla kerran viikossa viisi tuntia kerrallaan. Silloin sai leikkiä lasten kanssa ja vanhemmat saivat rauhassa viettää omaa aikaa haluamallaan tavallaan. Näin myös Diarium-järjestelmästä tuli tutumpi, kun käynnit piti kirjata sinne. Voimalassa voi osallistua myös seminaareihin, jos sopivia seminaareja sattuu harkan aikana olemaan. Itse kävin kuuntelemassa Tiedepuistolla Takaisin luontoon-seminaarin, mikä oli todella mielenkiintoinen ja teemaltaan omaan harjoitteluuni liittyvä. Itsenäistä opiskelua suoritin lähinnä lukemalla eri-ikäisten lasten kehitystasoista, lasten lääkehoidosta ja vr-lasien käytöstä sote-alalla.

Tiimityöskentely teki Voimalasta omalta osaltaan mukavan harkkapaikan, koska verrattuna muihin harkkapaikkoihin, Voimalassa kaikki työntekijät ovat opiskelijoita lukuun ottamatta Voimalan koordinaattoria. Ilmapiiri on rento ja työajoista voi aika vapaasti päättää. Myös projekteissa on valinnanvaraa mihin haluaa osallistua. Minulle jäi kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis tästä harjoittelusta!

Jenna, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *