Muistipäivä 3.4.2019

Karelia-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijoiden mielenterveys- ja päihdehoitotyön opintoihin kuuluu ”mipä-projekti”. Tänä vuonna projekti suuntautui Lieksaan, jossa järjestimme yhdessä Pohjois-Karjalan Muisti ry:n kanssa Muistipäivän. Ryhmästämme oli valittu kaksi vastuuopiskelijaa, jotka toimivat yhteyshenkilöinä Muisti ry:n ja opiskelijoiden välillä. Muistipäivän tarkoituksena oli järjestää muistisairaille ja heidän omaisilleen erilaista toimintaa. Muistisairaille suunniteltiin heidän toimintakykyänsä aktivoivaa tekemistä, muun muassa tuolijumppaa ja askartelua. Omaisille puolestaan suunniteltiin rentouttavaa ja voimavaroja tukevaa toimintaa, kuten rentoutumisharjoituksia, hierontaa ja ryhmässä keskustelua.

”Päivä oli kiva ja iloinen. Aika meni nopeasti, kiitos!”

Tapahtumapaikkana toimi Riveria-ammattioppilaitoksen tilat Lieksassa. Terveydenhoitajaopiskelijaryhmä jaettiin pienempiin ryhmiin, joista osalle jaettiin muistisairaiden ja osalle heidän omaistensa toiminnan suunnittelu ja toteutus. Ryhmiä oli viisi, joista kahdessa oli muistisairaiden omaisia ja kolmessa muistisairaita.

 

 

”Hauska päivä. Nuoret opiskelijat ovat mestareita seurustelemaan ja ohjaamaan vanhuksia. Teimme mielellämme voimisteluliikkeet ja muut tehtävät. Uskomme niiden auttavan elämäämme. Myös ruokailu oli onnistunut ja ravitseva – sopiva. Onnea kouluun ja työhön.”

Koska pääsiäinen on pian, moni ryhmistämme oli suunnitellut jotain pääsiäiseen liittyvää, esimerkiksi pääsiäiskorttien askartelua ja pääsiäismunien maalaamista ja koristelua. Tapahtuman aikana vastuuhenkilöt kiertelivät ryhmissä ja pyrkivät varmistamaan, että ryhmien toiminta oli jouhevaa ja heillä oli tarvittavat välineet. Tunnelma ryhmissä vaikutti lämpimältä ja kaikilla vaikutti olevan mukavaa.

 

 

”Nuoret vetäjät, hyviä keskusteluja, lisää tällaisia ja ikää lisää.”

-Vastuuopiskelijat Henni & Iira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *