Perhehoitotyön harjoittelu – ryhmänohjauksen taitoja ja aktiivisuutta

Moikka kaikille!

Olen Riina, kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Opinnot alkavat olla jo loppusuoralla ja tarkoituksenani on valmistua joulukuussa 2019. Suoritin Voimalassa perhehoitotyön harjoitteluni. Tein harjoittelun tiimissä 1, joka keskittyy lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimimiseen.

Voimalan harjoittelu on projektilähtöistä, mikä ei niinkään ollut minulle entuudestaan hirveän tuttua. Sain kuitenkin harjoittelussa paljon tietoa projektityöstä ja sen toteuttamisesta. Erityisesti siinä korostui oma aktiivisuus ja se, kuinka otat vastuuta. Projektien toteutus on ollut pääasiassa ryhmän tai yksilön ohjausta. Siinä olen kehittynyt valtavasti harjoittelun aikana, sillä sitä ei ole meille sairaanhoitajan opinnoissa aiemmin tullut vastaan.

Päällimmäisenä kaikista projekteista mieleeni jäi Liperin koulun EA-rasti tapahtuma. Pidimme 8-luokkalaisille ensiapukoulutusta kahtena päivänä, jossa omana osuutenani oli elvytyksen opastaminen. Myös ensimmäisellä harjoitteluviikolla ollut Pilke päiväkodin Nalleneuvola jäi mieleeni. Projekteja olen siis päässyt toteuttamaan kaiken ikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Voimala on ollut harjoittelupaikkana rento ja opettanut paljon uusia asioita. Iloisella asenteella ja aktiivisella osallistumisella Voimala-harjoittelusta saa paljon irti.

Riina, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *