Terveisiä Savoniasta

Olen Ilona, toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta. Suoritan Voimalassa fysioterapiakäytännöt harjoittelua kuuden viikon ajan. En tiennyt Voimalan toiminnasta mitään, ennen kuin löysin Jobiilista paikan ja rupesin tutustumaan Voimalan toimintaan. Lähdin harjoitteluun avoimin ja positiivisin mielin. Ensimmäiset päivät Voimalassa kuluivat monien projektien sisäistämiseen. Harjoittelu on kulunut todella nopeasti ja työntäyteisesti, mutta hyvin rennosti. Voimala on osoittautunut monipuoliseksi harjoittelupaikaksi, jossa pääsee suunnittelemaan, toteuttamaan ja pohtimaan omaa toimintaa sekä oppimista.

Harjoitteluni teema oli fysioterapiakäytännöt. Voimalassa pääpaino ei ole fysioterapian kliinisillä taidoilla. Hyvällä omatunnolla voit keskittyä muiden taitojen harjaannuttamiseen. Harjoittelun tekee mielekkääksi hyvä tiimi ympärillä, positiivinen asenne ja työskentelymotivaatio. Voimalassa työskentely vaatii monista eri projekteista vastuunottoa. Työnjako eri projekteissa sujuu luontevasti hyvän tiimin ansiosta. Moniammatillisuus korostuu Voimalassa, sillä yhteistyötä tehdään eri alojen opiskelijoiden kanssa, joissakin projekteissa yli tiimirajojen sekä eri projektien yhteyshenkilöiden kanssa.

Pääsin harjoitteluni aikana suunnittelemaan ja toteuttamaan monia eri projekteja. Jokaiselle viikolle oli useampia toteutuksia. Välillä päivät venyivät pitkiksi, jos päivään sattui monia eri toteutuksia ja OMA AIKA-perhe illalle. Projektien suunnittelu on sujunut hyvin yhdessä tiimin kanssa, sillä voimme miettiä porukalla mikä olisi millekin ryhmälle toimiva toteutustapa ja mitä toteutuksessa tulee ottaa huomioon. Mieleenpainuvimpina koen OMA AIKA-perheiden kanssa vietetyt ajat, Liperin EA-rastit sekä ALISA-yökylä viikonlopun.

Hyvällä asenteella kohti Voimalaa!

Ilona, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *