Hyvinvoinnin tukeminen Voimalassa

Hei!

Olen Katariina ja opiskelen toista vuotta fysioterapeutiksi. Suoritan toisen harjoittelun Voimalassa. Harjoitteluni kestää viisi viikkoa. Fysioterapian koulutuksessa meillä ei ole luokiteltu teemoittain harjoitteluja. Päädyin Voimalaan, sillä halusin päästä toimimaan lasten kanssa ja näin tässä loistavan mahdollisuuden siihen. Asetin harjoittelun tavoitteeksi juurikin lapsen havainnointiin liittyvän tavoitteen. Toinen tavoitteeni liittyi moniammatilliseen yhteistyöhön, sillä tällä hetkellä meillä on täällä fysioterapeuttiopiskelijoita sekä sairaanhoitajaopiskelijoita.

Hyvinvoinnin näkökulma näkyy projekteissa ja asiakastyöskentelyissä. Pääsin toteuttamaan harjoittelun aikana kotiutumisen tuen asiakkaan kuntoutusta. Asiakkaalla oli monta erilaista diagnoosia, mutta ne eivät ole tuokiossa pääosassa. Asiakkaan lisäksi huomioidaan asiakkaan omaisten hyvinvointi ja jaksaminen. Ollessamme asiakkaan luona keskityimme asiakkaan hyvinvointiin ja kuntoukseen tekemällä jumppaa. Lisäksi keskityimme mielenhyvinvointiin tekemällä asiakkaalle mielekästä tekemistä kuten leipomista. Tuokion ajan asiakkaan omainen teki omaa mielekästä tekemistä, esimerkiksi hän kävi kävelylenkillä.

Olin mukana myös Oma aika-perhekäynneillä, missä myös toteutui hyvinvoinnin näkökulma. Perheeseen mentiin tukemaan vanhempien jaksamista olemalla lapsien kanssa, jotta vanhemmat saavat kahden keskeistä omaa aikaa. Lapsien kanssa teimme monipuolisesti erilaisia asioita, kuten leikkiä, piirtelyä ja ulkoilua. Lapsien hyvinvoinnin tukeminen näkyi siinä, että lapset saivat meiltä koko huomion käynnin ajan. Lisäksi ohjasimme lapsen kehitystä tukevaa toimintaa, esimerkiksi liikuntaleikkejä sekä lapset saivat onnistumisen kokemuksia toiminnasta. Onnistumisen kokemukset ja positiivinen palaute tukevat lapsen minäkuvan vahvistumista.

Katariina, fysioterapeuttiopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *