Moikka kaikille!

Olen Virpi, kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja suoritin Voimalassa perhehoitotyön harjoitteluni, jonka kesto oli viisi viikkoa. Voimalasta olin saanut kuulla monenlaista palautetta niin hyvässä kuin huonossakin, joten odotin hieman mielenkiinnolla, mitä kaikkea tekemistä Voimala lopulta tarjoaa. 

Opettavaisin kokemus on ollut oma aika -perhe ja ylipäänsä pienten lasten kohtaaminen. Meitä oli yhteensä neljä opiskelijaa meidän perheelle, koska siellä oli neljä lasta. Pienimmät kaksi olivat kaksosvauvat, joiden hoivaamisen tarvittiin aina vähintään yhden, ellei kahden opiskelijan voimavarat. Olin todella yllättynyt siitä, miten vanhemmat luottivat antaa pienetkin vauvat meidän huomaamme ja lähtivät rennoin mielin pois kotoaan pariksi tunniksi. Lasten ja perheen kanssa toimiminen oli mukavaa. 

Mielenkiintoista oli myös käydä ohjaamassa yläasteikäisiä nuoria. Varsinkin sen pohtiminen, kuinka heidät saadaan osallistumaan ensiapurasteille tekemään asioita. Se vaati houkuttelua ja napakkaa työskentelyä, mikä mielestäni onnistui hyvin meidän tiimiltä. Koko meidän tiimi toimi todella hyvin yhteen, mikä auttoi välilläkin varsin hektiseen työtahtiin. 

Mielestäni Voimala-harjoittelu oli mielenkiintoinen kokemus, koska sain ohjata monia ryhmiä ja suunnitella tapahtumia. Ryhmänohjausta ei mielestäni ole tullut omassa opiskelussani, joten oli hyvä saada kokemusta ja osaamista tältäkin osa-alueelta. Vastuu omasta työskentelystä opetti hallitsemaan ajankäyttöä ja suunnitelmallisuutta. 

Virpi, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *