Ohjausosaamisen kehittäminen Voimalassa

Hei,

Olen Maarit, kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Voimala-harjoittelun lisäksi minulla on enää tehtävänä syksyllä alkava syventävä harjoittelu. Voimala-harjoitteluni kesti 6-7 viikkoa ja näin ollen minä sain tehdä töitä kahden erinomaisen tiimin kanssa. Molemmat tiimit koostuivat huipputekijöistä, joiden kanssa yhteistyö sujui mainiosti ja työn tekeminen oli hauskaa.  Harjoitteluun kuului erilaisten projektien suunnitteleminen ja toteuttaminen eri toimijoiden kanssa. Projekteja olivat mm. ALISA-yökylä, Oma aika –perhe, Voimaan äitiyteen-ryhmä, Karhunpesä ja Nuorisoverstas.

Voimalassa tehtävä harjoittelu on hyvin erilaista verrattuna kliiniseen harjoitteluun. Voimalan harjoittelussa ohjausosaamisen kehittäminen nousi ensiarvoisesti esiin. Sitä sai onneksi harjoitella riittävästi. Se oli ehdottomasti yksi parhaista tämän harjoittelun anneista. Ohjaamista sai toteuttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevien ryhmien kanssa, niin lasten ja kuin aikuistenkin. Yhteistyö vaihto-opiskelijoiden kanssa oli myös mielenkiintoista. Vaihto-opiskelijat olivat aktiivisesti osana tiimiä ja tekivät projekteja yhdessä aina suunnittelusta toteutukseen saakka. Tapahtumissa näkyi aina selkeästi heidän oma ”käden jälkensä”.

Moniammatillisuus oli erittäin tärkeä osa tätä harjoittelua. Omaan tiimiini kuului sairaanhoitajaopiskelijoiden lisäksi aina myös fysioterapeuttiopiskelijoita. Projektien suunnittelussa ja toteutuksessa selkeästi aina näkyi kahden eri alan näkökulma. Sosionomiopiskelijoita olisin myös Voimalaan kaivannut, koska Voimalan on ehdottomasti parhaita harjoittelupaikkoja moniammatillisuuden toteuttamiseen.

Maarit, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *