Monipuolinen harjoittelu Voimalassa

Hei!

Olen Lotta kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Suoritan Voimalassa viiden viikon perhehoitotyön harjoittelua, minkä jälkeen minulla on opinnoistani jäljellä vain syventävä harjoittelu. Harjoittelupaikkaa varatessani minulla oli todella vähän tietoa Voimalan toiminnasta. Tämän takia odotin harjoitteluni alkamista mielenkiinnolla.

Voimala paljastui monipuoliseksi harjoittelupaikaksi, jossa saa ainutlaatuista työkokemusta, jollaista ei muista harjoittelupaikoista saa. Harjoitteluni aikana kaikki toteuttamamme projektit olivat keskenään täysin erilaisia. Ainut niitä yhdistävä asia oli, että ne olivat jollakin tavalla suunnattu lapsille, nuorille tai lapsiperheille. Järjestämiämme tapahtumia olivat muun muassa Nuorisoverstaalla päihdetapahtuman, Lähiötalon kanssa yhteistyössä tehty Äiti on ykkönen –tapahtuman sekä Karhunpesässä vapputapahtuma. Lisäksi tuimme perheitä vanhempien jaksamista Oma aika –toiminnan kautta. Oma aika toiminnassa menemme perheiden kotiin ohjaamaan lapsia, minkä aikana vanhemmat voivat rentoutua ja ottaa itselleen nimen mukaisesti omaa aikaa.

Koin kaikki tapahtumat mielenkiintoisiksi ja opettavaisiksi. Sain muun muassa kokemusta pienten lasten kanssa toimimisesta sekä vanhempien hyvinvoinnin tukemisesta, mistä uskon tulevaisuudessa olevan paljon hyötyä työelämässä. Voimalassa opiskelija saa itse päättää omat työaikansa ja kantaa vastuun jokaisen projektin toteuttamisesta ilman, että kukaan opettaja valvoo työskentelyn jokaista hetkeä. Lisäksi Voimalassa pääsee tutustumaan moniammatillisessa työyhteisössä toimimiseen, sillä toiminnassa on mukana opiskelijoita useilta eri aloilta sekä vaihto-opiskelijoita eri maista. Harjoittelun aikana opiskelijat pääsevät kokemaan monenlaisia asioita ja tutustumaan useisiin eri yhteistyökumppaneihin. Suosittelen Voimalaa kaikille, jotka pitävät itsenäisestä ja monipuolisesta työskentelystä!

 

Lotta, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *