Voimalan virrassa

Helou!

Olen toisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Tytti. Suoritan mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelua Voimalassa 5 viikon ajan. Ennen harjoittelua en oikein tiennyt mitä odottaa. Aluksi kaikki tuntui hirveän sekavalta, kun projekteja ja asiakkaita alkoi tipahdella kalenteriin, eikä ollut vielä saanut Voimalan ideasta kiinni. Onneksi apuna oli jo aiemmin aloittaneita opiskelijoita, niin pääsin nopeasti kartalle siitä, mitä täällä oikein tehdään. Voimala on harjoittelupaikkana monipuolinen, sillä kohdalle sattuu mitä erilaisempia projekteja ja monia asiakkaita. Yksikään päivä ei ole koskaan samanlainen.

Pixabay

Aloitin itse harjoitteluni jo viikkoa ennen varsinaisen harjoittelun alkua, sillä lupauduin ottamaan vastuun projektista nimeltä Muistin virrassa. Tämä projekti jäi mieleeni parhaiten hyvällä tavalla. Vaikka vastoinkäymisiäkin suunnittelussa kohdattiin, niin päällimmäisenä jäi hyvä fiilis ryhmäkerroista ja siihen osallistuvista asiakkaista.

 

Suoraan sanottuna ensimmäiset ajatukset olivat jännittyneet, enkä tiennyt mitä projektilta odottaisin. Sain kuulla, että Muistin virrassa -projekti vie paljon aikaa, mutta todellisuus iski vasta myöhemmin. Ryhmäkertoja oli yhteensä 6 ja jokaiselle kerralle tuli suunnitella eri aktiviteetteja. Välillä oli vaikeaa keksiä uusia aktiviteetteja ja välillä saikin improvisoida. Onneksi apunani oli muita opiskelijoita ja saimme jokaiselle kerralle mitä mahtavampia ideoita, joista myös osallistujat pitivät. Pidimme vappuaattona vappubileet, jonne olimme saaneet hankittua munkkeja, simaa ja vappukoristeita. Vaikka osallistujia oli tuolla kerralla vain muutama, saimme silti hyvät juhlat aikaiseksi.

Vaikka aluksi projektiin lähteminen tuntuikin vaikealta ja työmäärä oli valtava, nautin silti joka hetkestä. Osallistujat olivat ihania ja he olivat aktiivisesti mukana, vaikka jokin asia ei olisikaan ollut mieluinen. Viimeiselle kerralle olimme tehneet kaikille pariskunnille positiivisuuskortit, joihin tuli kirjoittaa hyviä asioita. Myös me Voimalan opiskelijat saimme hyvää palautetta, jota luimme hymyissä suin. Kaiken kaikkiaan Muistin virrassa -ryhmä oli mahtava projekti ja onneksi sain olla siinä mukana!

Tytti, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *