Ikäosaamisen harjoitteluni Voimalassa

Moi kaikille!

Olin Voimalassa ikäosaamisen harjoittelussa noin kuusi viikkoa. Alussa ennakkoluulot olivat suuret Voimalan harjoittelupaikkaa kohtaan. Olin kuullut muilta opiskelijoilta Voimalan olevan paikka, jossa ei oppisi mitään uutta. Harjoittelun alkaessa mietin, että mitähän tästä tulee, mutta avoimella mielellä ja aktiivisella osallistumisella projekteihin ja tapahtumiin Voimala antoikin paljon enemmän mitä osasin odottaa. Toimin Voimalassa tiimi 2:n vahvuudessa. Tiimi 2 sisälsi kolme fysioterapeuttiopiskelijaa ja kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa. Yhdessä meillä oli kasassa vahva ja toimiva paketti.

Vanhusten parissa useamman kesän työskennelleenä Voimalasta saa täysin uuden näkökulman ikäihmisten kanssa toimimiseen. Kotikäyntien anti ikäihmisten luona on aivan eri luokkaa, kuin vaikka kotihoidossa kello kaulassa juostessa. Ikäihmisten kanssa ehtii jutella ja moniammatillisen työskentelyn ansioista toteuttaa kuntouttavaa toimintaa fysioterapeuttiopiskelijoiden tuomalla ohjauksella. Moniammatillisuus on Voimalan tarjoama paras asia omasta mielestäni. Opin itsekin fysioterapian opiskelijoilta uusia hyviä kuntouttavia liikkeitä, joita voi toteuttaa yksinkertaisesti myös sairaanhoitajana työskennellessä.

Hienoa harjoittelun aikana oli myös päästä ”ulos kampukselta” tekemään yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa ja pitämään pop up-tyylisiä tapahtumia. Tapahtumissa parasta oli ihmisten kohtaaminen ja heille tehtävät terveyteen liittyvät mittaukset ja ohjaukset. Positiivisen palautteen kuuleminen omasta onnistuneesta työskentelystä oli myös palkitsevaa.

Voimalassa harjoittelun yksi kohokohdista oli myös työn itsenäisyys ja se, että pääsi itse suunnittelemaan ja aikatauluttamaan omaa työskentelyä. Harjoittelussa nousi myös esille yhteen hiileen puhaltaminen ja projektien suunnittelu yhdessä tiimin kesken. Voimala tarjoaa erilaista oppimista ja työskentelyä, joten älä pelkää tarttua tilanteeseen!

 

Jouluisin terveisin kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija J.M.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *