Voimalasta apua esiintymisjännitykseen

Jokainen on varmaan joskus jännittänyt jotain, moni ehkä juurikin esiintymistä? Kun tulee aika pitää esitelmiä luokan edessä tai ehkä opintojen loppupuolella esittää oma opinnäytetyönsä. Esiintymistilanteita tulee eteen kaikille niiden 3,5 vuoden aikana, jotka suurin osa meistä tässä koulussa opintojen parissa penkkiä kuluttaa. Moni on ehkä miettinyt ja tuskaillut, kuinka esiintymisjännityksestä pääsisi eroon, osa ehkä on aihetta työstänytkin. Itse olen aina jännittänyt esiintymistä. Ennen esitelmien pitoa voinut pahoin ja esityksen aikana tuntunut, että vapisen kuin haavan lehti.

Esiintymisjännitys ei aina näy ulos päin. Sekin kaikista vähiten jännittävältä näyttävä, saattaa silti jännittää. Osa meistä oppii piilottamaan jännitystään ja toki on niitä jotka eivät jännitä, jotkut jopa nauttivat esillä olosta ja esiintymisestä. Entä me joille esiintyminen ja ryhmän eteen meneminen voi olla painajainen. Olemme kuitenkin opiskelemassa ammattiin, jossa meiltä odotetaan esiintymisvalmiuksia. Työelämä saattaa heittää meidät tilanteisiin, joissa esiinnymme suurillekin ryhmille.

Voimala harjoittelu ympäristönä voi tarjota apua tähän. Pääset työskennellessäsi erilaisissa projekteissa esiintymään erikokoisille ryhmille yhdessä harjoittelua tekevien opiskelu tovereidesi kanssa. Lisäksi sinulla on tukena Voimalan koordinaattori sekä tiimisi SPA:sta vastaavat opettajat. Tiimin muita jäseniä unohtamatta. Saat vertaistukea ja ohjausta esiintymiseen ja kannustusta. Itselleni Voimalassa toteutettu harjoittelu vastasi juurikin tähän. Tarjosi taustan esiintymiselle, reflektointi paikan ja mahdollisuuden purkaa omaa jännitystä toisten tiimin jäsenten kanssa. Tiimissä on voimaa, ei ole vain lentäviä lausahduksia, vaan Voimalassa harjoittelua tehdessä näin todella on. Tiimiin nojaten voit kehittää ja viedä itseäsi juuri niissä alueissa missä kaipaat kehittymistä, tukea ja kannustusta.

 

6.lukukauden opiskelija joka teki Voimalassa Mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelua syksyllä 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *