Sairaanhoitaja osana Voimalan moniammatillista tiimiä

Hyvää päivää kaikille Voimalan blogin lukijoille!

 

Olen kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Joonas ja suoritin ikäosaamisen harjoittelun Voimalassa. Voimalan valinta ikäosaamisen harjoittelupaikakseni oli pitkään selvä valinta, sillä olen aiemmat harjoitteluni suorittanut vanhuspuolella sekä omaan työkokemusta sieltä puolelta. Tähän harjoitteluun halusin jotain erilaista ja olin kuullut aiemmilta opiskelijoilta, että Voimala on hyvä paikka suorittaa ikäosaamisen harjoittelu, koska täällä asiat nähdään aivan erilaisesta näkökulmasta kuin osastoilla.

Voimalassa olin osana moniammatillista tiimiä, jossa oli mukana lisäkseni toinen sairaanhoitajaopiskelija ja ensimmäisen viikon aikana kolme fysioterapeuttiopiskelijaa, joista yksi jäi vielä pariksi viikoksi meidän sairaanhoitajaopiskelijoiden kaveriksi. Fysioterapeuttiopiskelijoilta saatu oppi on ollut suurta ja heidän neuvojen kautta on ollut helppo lähteä tekemään kuntouttavaa hoitotyötä esimerkiksi kotikäynneille. Lisäksi on itse saanut tuoda muille opiskelijoille työskentelyosaamista sairaanhoitajan näkökulmasta, etenkin pop up –tapahtumissa.

Harjoittelu koostui enimmäkseen kotikäynneistä, sillä jatkuvia ryhmiä ei meillä ollut kuin yksi. Lisäksi olimme mukana muutamassa muussa tapahtumassa, jotka koostuivat enimmäkseen hyvinvointiteemaisesti. Omaa osaamistamme pääsimme parhaiten näyttämään HealtEx:in kanssa järjestetyssä pop up –tyyppisessä tapahtumassa, jossa mittasimme ihmisiltä verensokereita ja –paineita. Täällä saimme paljon ohjauskokemusta, koska osa mittauksiin tulleista ihmisitä oli huolissaan omista vitaaliarvoistaan. Lisäksi suurin oppi on ollut ryhmänohjaus, vaikka itsellä on siitä lyhyesti kokemusta. Alkuun olin oppipoikana seuraamassa fysioterapeuttiopiskelijoiden ryhmänohjausosaamista, mutta loppua kohden mennessä olen itse ollut vastuuopiskelija. Tämä on ollut erittäin hyvää oppia, sillä koen nyt hallitsevani paremmin ryhmänohjausta. Myös järjestämämme EA-ohjaus Siun soten ja seurakunnan vapaaehtoisille oli hieno kokemus ryhmänohjaamisesta, koska siellä me olimme ne ammattilaiset, jotka opettivat asiakkaita ensiaputaidoissa.

Työskentely Voimalla on ollut hyvin itsenäistä, sillä täällä ollaan itse vastuussa työvuorojen suunnittelussa sekä omasta oppimisesta. Suosittelen Voimalaa kaikille opiskelijoille, koska täällä saat työskennellä moniammatillisessa tiimissä ja työympäristö on iso, sillä Voimala tekee paljon erilaisia projekteja kampuksen ulkopuolella.

 

Joonas, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *