360°-videostriimi — miksi ja miten?

Messuilla on tänä vuonna 360°-videostriimi, jonka avulla etäosallistuja voi seurata tapahtumaa omalta kotisohvaltaan kuin olisi messuilla paikan päällä. Striimin katsomiseen tarvitaan tosin 360°-videostriimin toistamiseen kykenevä laite sekä VR-silmikko, joita ei monen kotoa vielä löydy, mutta SMErec-hankkeeseen sisältyvä videoprojekti antaa arvokasta tietoa erilaisista työvälineistä ja teknologioista, joita voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää esimerkiksi etätyöskentelyssä.

VR-etätyöskentely mahdollistaa immersiivisen työskentelykokemuksen paikasta riippumatta. Siirtymiseen ei kulu aikaa ja rahaa, ja resurssit voidaan suunnata itse työskentelyyn. Tulevaisuudessa esimerkiksi lääkäri voi suorittaa leikkauksen etäyhteyden ja robotiikan avulla tai juuri tietynlaisiin koneisiin erikoistunut asiantuntija voi korjata koneongelman toisesta maasta käsin. Aiempi teknologia ei ole mahdollistanut näin kokonaisvaltaista työskentelyä. Tietenkin teknologia vaatii vielä paljon kehitystyötä; messut ovatkin oiva tilaisuus kokeilla miten 360°-videostriimi toimii käytännössä.

360°-videostriimi toteutetaan käyttämällä yhtä 360°-kameraa. Tämä kamera asetetaan keskelle messutilaa, jotta sen kaksi 180° näkevää linssiä kuvaavat mahdollisimman laajan alueen ympärillään. Kuva striimataan YouTubeen, jossa on mahdollista hyödyntää VR-näkymää. VR-silmikko päässään käyttäjä voi ohjata kuvan suuntaa kääntämällä omaa päätään. Tämä mahdollistaa realistisemman kokemuksen saamisen virtuaalisesti.

Millä tavalla sinä olet osallistumassa messuille? Tavataan messuilla — joko paikan päällä tai virtuaalisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *