Diabeteksen etähoito

DigiSote käynnisti diabeteksen etähoito -kokeilun 11.5.2017 Quattro Folia yrityksen Balansio sovelluksella. Balansio -sovelluksella halutaan kokeilla diabeteksen seurantaan nopeampaa reagointia ja asiakaslähtöisyyttä.

Balansio -sovellus käsittää molempien niin asiakkaan kuin ammattilaisen oman käyttöliittymän. Asiakkaan sovellus käsittää Android alustalla toimivan mobiilisovelluksen sekä sovelluksen kanssa yhteydessä olevan etäluettavan verensokerimittarin, joka siirtää mittaukset sovellukseen.

Balansio -sovelluksella mitatut verensokeriarvot ja nautitut hiilihydraatti siirtyvät ammattilaisen näyttöpäätteellä toimivaan selainsovellukseen, josta ammattilainen voi suorittaa sairauden seurantaa ja antaa jopa ohjeita asiakkaalle sovelluksen sisään rakennetulla chat-pikaviestintä ominaisuudella tietoturvallisesti.

Kokeilu kulkua arvioidaan kuukausittain pidettävillä asiakas- ja ammattilaisarvioinneilla, jossa myös sovelluksen kehittäjät pääsevät kuulemaan kokemuksia ja palautetta kokeilun edetessä. Kokeilu kestää syyskuun 2017 loppuun.

Lisätietoja Balansio -sovelluksesta!