Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelut

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Karelia-ammattikorkeakoulun yhdeksi maahanmuuttajatyön vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen.  

Palvelut

Palvelu on osa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) – toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana Karelian lisäksi myös Metropolian ja Oulun Ammattikorkeakoulut ja Jyväskylän, Helsingin ja Turun yliopistot.Toiminnan tarkoituksena on palvella aikuisia maahanmuuttajia ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen edistämiseksi. Käytännössä tarkoitus on edistää korkeakoulutettujen ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien tutustumista suomalaisten korkeakoulujen koulutustarjontaan ja opintoihin hakeutumisen mahdollisuuksiin. Pyrkimyksenä on myös jakaa tietoa Suomessa korkeasti koulutettujen, eri statuksilla olevien maahanmuuttajien aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT) käytännöistä sekä osaamisen täydentämisen mahdollisuuksista.   

Toiminta

SIMHE-Karelia palvelee koko Itä-Suomen alueella olevia maahanmuuttajia. SIMHE-Karelia ohjauspalvelut sisältävät tiedotusta suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä ja mahdollisuudesta hakeutua korkeakouluopintoihin joko tutkinto-opiskelijaksi tai täydentämään opintoja. SIMHE-Karelian työntekijät tarjoavat yksilö- ja ryhmäohjausta korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Lisäksi tarjotaan tukea osaamisen tunnistamisen käytänteissä sekä ohjausta urasuunnitteluun ja lisäkouluttautumiseen niille maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakouluopintoja.

SIMHE-Karelia esittelyssä Messilive.fi lähetyksessä

Tilastotietoa SIMHE-Karelian toiminnasta

SIMHE-Karelia tilastoi erilaista tietoa palvelua käyttävistä asiakkaista, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Palvelujen käyttöaste 1.3. - 31.12.2017

Yksilöohjauksiin osallistuneita 96

Koulutusinfoihin osallistuneita 275

Yhteydenotot:

SIMHE-Kareliassa ohjausta antaa suunnittelija Hannele Niskanen. Ohjausta saa ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella +358505750823.

Lisää tietoja nettisivuillamme: Maahanmuuttajien ohjauspalvelut

https://www.facebook.com/simhekarelia/

Yhteystiedot

Ohjauspyynnöt Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja

Hannele Niskanen
Projektipäällikkö
etunimi.sukunimiTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Liisa Timonen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
etunimi.sukunimi(at)karelia.fi