Rakenteiden kosteusmittaus

 

Rakennuksen betonirakenteissa esiintyvä ylimääräinen kosteus voi aiheuttaa mm. vaurioita rakenteisiin, kehittää mikrobikasvustoa ja sen myötä terveyshaittoja. Selvitämme luotettavasti rakenteiden kosteusteknisen kunnon kosteuskartoituksilla ja mittauksilla sekä tuotamme tietoa korjaustoimenpiteiden määrittämiseksi.

Kenelle

Yksityisille talonomistajille, rakennusalan yrityksille ja taloyhtiöille.

Sisältö

Kosteusteknisissä tutkimuksissa selvitämme rakenteen tai rakenneosan kosteuden, mahdollisen kosteusvaurion tai kosteusvaurioriskin. Rakenteiden kosteus voi kasvaa mm. vesivahingosta, veden kondensoitumisesta tai kapillaarisesta noususta rakenteeseen tai rakentamisen aikaisen kosteuden jäämisestä rakenteisiin. Uudisrakennuskohteissa kosteusmittauksen avulla varmistamme mm. rakenteiden kuivuuden ennen pintamateriaalin asennusta.

Palvelu koostuu:

  • tilannekartoituksesta
  • mittauksen suorittamisesta
  • mittaustulosten raportoinnista

Toteutus

Kosteusmittaukset ovat vaativaa asiantuntijatyötä, jonka suoritamme standardien mukaisesti ja luotettavasti. Kartoitukset ja mittaukset teemme asiakkaan tiloissa. Kosteusteknisen kunnon mittaamisen menetelmä on rakenteiden sisältä tehtävä suhteellisen kosteuden mittaus. Porareikämittausmenetelmällä saamme mahdollisimman luotettavat tulokset.

Hinta

Perusmaksu €/kohde tai päivä 30 € (suhteellinen kosteus, lämpötila, kastepiste)
Poraukset ja mittaukset €/h 70 € (porareikämittaus)

Hintoihin lisätään voimassa oleva ALV.

Yhteystiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu, Rakennuslaboratorio
Karjalankatu 3, 80200 Joensuu
puhelin: 013 260 6260
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Palveluksessasi laboratorioinsinöörit Aleksanteri Juvonen ja Riku Tiira