Finna Facebook

Kokoelmat ja tilat

Kirjasto sijaitsee Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9:ssä. Asiakaspalvelumme on kirjaston alakerrassa, Ravintola Solinan vieressä.

Kirjaston kokoelmat Finnassa

Karelian kirjaston painetut kokoelmat ja verkkoaineistot löytyvät Finnasta. Painetuista kirjoista löytyy kirjan sijainti kirjastossa ja lainatilanne.

Finnan kautta käytössäsi on koti- ja ulkomaisia tietokantoja, verkkolehtiä ja -kirjoja, sanakirjoja ja hakuteoksia. Aineistojen käyttöoikeus on ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla, joilla on voimassaolevat ammattikorkeakoulun verkon käyttäjätunnukset. Kotoa käsin tai muualta ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta aineistoja käytetään kirjautumalla Finnaan. Kirjaston tiloissa Karelian ulkopuolisilla asiakkailla on verkkoaineistojen paikalliskäyttöoikeus.

Karelian opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. Vanhempien opinnäytetöiden tiedot löytyvät pääsääntöisesti Finnasta ja ne ovat lainattavissa kirjastosta.

Lainattavat kurssikirjat ja muut kirjat, opinnäytetyöt ja lehdet ovat kirjaston alakerrassa. Kirjaston yläkerrassa ovat av-aineisto ja kirjanäyttelyt. Lainausautomaatti on sekä ala- että yläkerrassa. Palautushylly on kirjaston alakerrassa.

E-kirjat

Kirjasto hankkii e-kirjoja Karelian opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. E-kirjoja hankitaan eri palveluntarjoajilta kirjapaketteina tai yksittäisinä kirjoina. Siksi niiden käyttöoikeudet, käyttötavat, laina-ajat, yhtäaikaisten käyttäjien määrä, tulostusmahdollisuudet ja vaaditut lukuohjelmat vaihtelevat. Lisätietoja ja käyttöohjeet löydät palvelujen omilta sivuilta.

Ota yhteyttä kirjastoon e-kirjoihin liittyvissä asioissa ja kysymyksissä tai ehdota e-kirjaa hankittavaksi.

Löydä e-kirjat

E-kirjat löydät Finnasta. Etäkäyttö on mahdollista Karelian verkkotunnuksilla. Osa e-kirjoista löytyy Finnasta kirjan nimellä tai aiheella hakiessa ja hakutuloksissa on suora linkki e-kirjaan. Suurin osa e-kirjoista sisältyy johonkin tietokantaan ja löydät kirjat tietokannasta. Kirjoita Finnan hakuun tietokannan nimi (esim. Oppiportti), klikkaa ’tietokannan käyttöliittymä’, ja hae kirjoja tietokannan sisällöstä.

Lista e-kirjatietokannoista löytyy Finnan etusivulta kohdasta Selailunäkymät > E-kirjatietokannat. Klikkaamalla tietokannan nimeä näet tietokannan esittelyn, klikkaamalla ’tietokannan käyttöliittymä’, pääset tietokantaan.

E-kirjojen saatavuudesta kirjaston kautta

  • etenkin suomenkielisiä kurssikirjoja on rajallisesti tarjolla kirjastoille
  • joskus e-kirjaa myydään vain suoraan kuluttuja-asiakkaille (yksityishenkilöille) eikä lainkaan kirjastoille
  • kustantajat myös rajoittavat uusimman painoksen saatavuutta ja monesti vain kurssikirjan vanhemmat painokset ovat saatavina e-kirjana.

E-aineistojen käyttöehdot

Kirjaston e-aineistojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua vain opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen sekä yksityiskäyttöön. Mitään Karelian e-aineistoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. E-aineistojen yksityiskohtaiset käyttöehdot. Sallittu ja kielletty käyttö löytyy kunkin aineiston nimen kohdalta.

yla ja alakerta   ylakerta yleisnakyma 

Opiskelutilat kirjasto Pisarassa

Atk-luokka E241 (kirjaston 2. krs.) on käytettävissä silloin, kun luokassa ei ole opetusta.

Ryhmätyöhuoneet: Kirjaston 2. kerroksessa on opiskelijoiden käytössä kaksi ryhmätyöhuonetta E243 ja E244, lisäksi käytössä on Tikkarinteen E-talon 3. kerroksessa sijaitseva ryhmätyötila E324. Ryhmätyöhuoneita voi varata netissä http://web.karelia.fi/kirjastontilavaraus/Peru varauksesi, jos et pääse paikalle.

Hiljaisen työskentelyn tilassa (kirjaston 1. krs.) on muutama tietokone ja tietokoneettomia opiskelupisteitä. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, lukemiseen tms., ei ryhmätöihin.

Kirjaston 2. kerroksesta löytyvät kurssikirjojen lukusalikappaleet. Lukusalikappaleita ei lainata, eikä niitä voi viedä kirjaston ulkopuolelle.

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla kannettavalla tietokoneellasi tai tabletilla.