Finna Facebook

Tervetuloa asiakkaaksi

Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto on avoin kaikille käyttäjille. Asiakkuus ei edellytä opiskelua Kareliassa. Noudatathan kirjaston pelisääntöjä, jotka on tehty yhdessä opiskelijoiden kanssa. Lataa tästä kirjaston esite (pdf).

Näin saat kirjastokortinlentävän kirjan selkämyksellä istuva poika

Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, jonka saat ilmaiseksi kirjastosta. Täytä ilmoittautumislomake etukäteen, sillä ilman korttia et voi lainata. Lähetämme sinulle sähköpostiviestin, kun kirjastokorttisi on valmis (1-2 arkipäivää). Valmiin kortin voit noutaa asiakaspalvelusta, ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Karelian kirjastossa voi käyttää

  • Karelian omaa kirjastokorttia
  • POKAn viivakoodillista opiskelijakorttia
  • Itä-Suomen yliopiston kirjasto/opiskelijakorttia
  • jonkin toisen korkeakoulun kirjasto/opiskelijakorttia

Huom! asiakkaaksi ilmoittautuessa valitse, käytätkö kirjastokorttina kirjaston omaa korttia vai POKAn opiskelijakorttia. Emme vaihda kirjaston omaa korttia opiskelijakorttiin myöhemmin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjaston asiakkaana sitoudut noudattamaan Karelia-amk:n kirjaston laina-aikoja, hinnastoa ja käyttösääntöjä. Kortin katoamisesta kannattaa ilmoittaa heti kirjastoon.

Ilmoitamme saapuneista varauksista, erääntyneistä lainoista yms. asioista sähköpostitse. Pidä yhteystietosi ajan tasalla, muutoksista voit ilmoittaa tällä lomakkeella.

kotona tietokonetta käyttävä ihminen, ikkunasta näkyy kuu

Tervetuloa etäasiakkaaksi

Voit olla kirjaston asiakas myös hankkimatta kirjastokorttia. Kirjaston e-aineistot Finnassa ovat käytössäsi Karelian verkkotunnuksella myös kotikoneellasi, ilman kirjastokorttia. Paikan päällä kirjastossa voit esimerkiksi opiskella ja lukea lehtiä ilman kirjastokorttia.

Omat asiakastiedot

Omat asiakastietosi pääset katsomaan Finnassa. Finnassa voit myös uusia lainasi ja varata kirjoja.
Karelian opiskelija ja henkilökunta: Kirjaudu Finnaan Karelian verkkotunnuksellasi ja yhdistä kirjastokorttisi Finnan asiakastietoihisi. Katso ohje tästä.
Karelian ulkopuolinen asiakas: Kirjaudu Finnaan sähköpostillasi (täytyy olla sama kuin kirjaston asiakasrekisterissä).

Lainaaminen

Voit lainata aineistoja automaateilla tai asiakaspalvelussa. Automaateilla voi lainata myös asiakaspalvelun ollessa suljettu. Yleinen laina-aika on neljä viikkoa. Kurssikirjojen ja lehtien laina-aika on kaksi viikkoa, AV-aineiston yksi viikko. Lukusalin kokoelmia ei lainata ollenkaan, vaan niitä voi käyttää kirjaston tiloissa.

Lainojen uusiminen

Voit uusia lainoja Finnassa, asiakaspalvelussa tai kirjaston chatissä. Uusimalla lainat ajoissa vältyt myöhästymismaksuilta.

Uusiminen ei onnistu, jos:
- lainoihin on varauksia
- maksusi ovat 10 euroa tai yli
- asiakastietosi eivät ole voimassa  
- 365 vrk:n maksimilaina-aika on täynnä. Maksimilaina-aika tarkoittaa sitä, että voit uusimalla pitää lainasi 365 päivän ajan, jos niihin ei tule varauksia. Tuon maksimiajan (365 päivän) jälkeen lainat tulee palauttaa kirjastoon. 

Lainojen palauttaminen

Voit palauttaa lainasi palautushyllyyn tai asiakaspalvelussa. Palautushylly on käytössä asiakaspalvelun ollessa suljettu. Voit palauttaa lainojasi myös kirjaston ollessa suljettu: Palautusautomaatti sijaitsee Tikkarinteellä parkkipaikoille vievän pyörätien varrella (sijainti kartalla).

Varaaminen

Varauksia voit tehdä netissä Finnassa, asiakaspalvelussa ja kirjaston chatissa. Hyllyssä olevaa aineistoa voit varata vain asiakaspalvelussa ja chatin kautta.

Varaukset ovat maksuttomia, mutta noutamattomasta varauksesta peritään maksu 1 €. Saatuasi saapumisilmoituksen voit noutaa niteen itse kirjaston varaushyllystä (asiakaspalvelutiskin vieressä oikealla). Mikäli et halua varaustasi tietosuoja- tms. muista syistä noudettavaksi itsepalveluhyllystä, ilmoita siitä kirjastohenkilökunnalle.

Varauksen voi peruuttaa Finnassa, jos varaus ei ole jo noudettavissa. Jos varaus on noudettavissa, ota yhtettä asiakaspalveluumme, niin voit perua varauksen.

Maksut

Lainaaminen, varaaminen ja kokoelmien käyttö kirjastossa ovat kaikille maksuttomia. Myöhästyneistä, vahingoittuneista tai kadonneista lainoista perimme hinnaston mukaisen myöhästymismaksun.

Lainat ovat asiakkaan vastuulla, ja hänen tulee itse seurata lainojensa eräpäiviä sekä huolehtia lainojensa palauttamisesta tai uusimisesta. Kirjasto lähettää sähköpostimuistutuksen ennen eräpäivää, ja kaksi muistutusta eräpäivän jälkeen niille asiakkaille, joiden sähköpostiosoite on asiakastiedoissa. Asiakas on vastuussa asiakastietojensa oikeellisuudesta. Kirjasto ei vastaa teknisistä ongelmista johtuvista viestien peruuntumisista.

Kirjaston lainausoikeuden menettää

  • jos myöhästymismaksuja on kertynyt 10 euroa
  • vahingoittaessaan tai kadottaessaan kirjaston aineistoa

Lainakielto loppuu, kun palauttaa lainat sekä maksaa myöhästymismaksut tai korvaa vahingoittuneen tai kadonneen aineiston.

Voit maksaa myöhästymismaksusi sekä varausten käsittelymaksut verkossa kirjautumalla omiin asiakastietoihisi Karelia-Finnassa (Maksut-valikossa). Pienin verkossa maksettava summa on 1,10 euroa. Epäselvissä maksuasioissa ota yhteyttä kirjastoon ennen maksusuoritusta.