Kirjastojärjestelmä vaihtuu joulukuussa 2019


Kirjastomme asiakaspalvelu sekä lainaus-, palautus- ja maksupalvelu on kiinni 3.12.2019 (klo 16 alkaen) - 6.1.2020 kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi. Et siis voi lainata, uusia tai palauttaa kirjaston aineistoja tuona aikana. 

Omatoimikirjasto on avoinna 4.-20.12.2019 ma-pe klo 7-20, joten kirjaston tiloja ja laitteita voit käyttää. Kirjoja et voi lainata, sillä kirjastojärjestelmä on suljettu.

Koko kirjasto on kiinni 21.12.2019 - 6.1.2020.

Olemme lähettäneet kirjastomme asiakkaille tiedotteita kirjastojärjestelmän vaihdoksesta sähköpostitse. Jos et ole saanut sähköpostiviestiä meiltä, niin pyydämme sinua tarkistamaan onko sinulla toimiva sähköpostiosoite asiakastiedoissasi ja/tai ovatko viestit menneet sähköpostisi roskapostikansioon.


16.12.2019

Siirryimme tänään uuteen Alma-kirjastojärjestelmään ensimmäisenä Suomessa. Joulun ja uuden vuoden välipäivinä esim. tutustumme uuden kirjastojärjestelmän toiminnallisuuksiin ja käsittelemme käyttökatkon aikana meille palautuneet kirjat.

Avaamme asiakkaille asiakastoiminnallisuudet vuoden 2020 alussa ja tiedotamme asiasta tarkemmin (sähköpostitse), kunhan Karelia-Finnakin on käyttövalmiina.


28.11.2019

Karelia-Finna pysyy, mutta joitain muutoksia mm. kirjautumiseen tulee kirjastojärjestelmän vaihdon myötä

 

Karelia-amk:n opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat tulevaisuudessakin Karelia-Finnaan omilla Karelia-tunnuksillaan.

Ulkopuolisilla asiakkailla kirjautuminen muuttuu:
Kirjautuminen Finnaan tapahtuu jatkossa sähköpostiosoitteella (ei kirjastokortilla). Sähköpostikirjautumisessa Finna lähettää asiakkaan sähköpostiin linkin, jonka kautta pääsee Finnaan. Salasanaa ei tarvita. Jotta sähköpostikirjautuminen toimii, kirjastojärjestelmässä tulee olla toimiva/oikea sähköpostiosoite tallennettuna. Tee pyyntö asiakastietojen muutokseen tällä lomakkeella: https://web.karelia.fi/kirjasto/asiakastietojen_muutos.aspx


Kuitit ja ilmoitukset sähköpostiin

Kirjasto lähettää tulevaisuudessa lainakuitit, maksukuitit, varausten ilmoitukset ja muut viestit sähköpostina. Kuitteja ei tulosteta asiakaspalvelusta lainatessa. Lainausautomaateilta lainatessa saat edelleen paperisen eräpäiväkuitin. Noudettavista varauksista saat viestin nopeammin kuin aiemmin.

 

E-aineistot käyttökatkon aikana

Järjestelmän vaihdon aikana pyrimme pitämään e-kirjat, tietokannat ja muut sähköiset aineistot käytössä, mutta lyhyitä häiriöitä voi kuitenkin esiintyä. 


26.11.2019

Jos olet Karelia-Finnassa tallentanut suosikkejasi tai hakujasi, tee niiden siirrot / tallennukset viimeistään 3.12.2019. 
Nämä listaukset eivät säily / siirry Karelia-Finnassa kirjastojärjestelmän vaihtuessa uuteen Almaan. 

Ohje omien suosikkilistojesi siirtämiseen:
Siirto omaan sähköpostiin:

  1. Kirjaudu Karelia-Finnaan
  2. Klikkaa Suosikit
  3. Ruksaa Valitse sivu (mobiililaitteilla saattaa lukea Valituille)
  4. Klikkaa Sähköposti
  5. Kirjoita Vastaanottajan sähköpostiosoite -kenttään oma sähköpostiosoitteesi. Tarvittaessa lisää viestikenttään selite. Klikkaa Lähetä.

Huomioi tämä: Suosikkilistoissa olevien kirjojen/aineistojen linkit eivät toimi, koska kirjastojärjestelmän vaihdon yhteydessä tietoihin liittyvät osoitteet muuttuvat. Etsi siis listassa olevat aineistot esim. kirjan nimellä Karelia-Finnasta.


Tallennetut haut voit tallentaa:

  1. joko kopioimalla ne tekstitiedostoon (esim. Word)
  2. tai ottamalla kuvakaappaukset (Print screen) listauksista ja tallentamalla ne kuvina.

28.10.2019

Kirjastomme asiakaspalvelu sekä lainaus-, palautus- ja maksupalvelu on kiinni 3.12.2019 (klo 16 alkaen) - 6.1.2020 kirjastojärjestelmän vaihdon vuoksi. Et siis voi lainata, uusia tai palauttaa kirjaston aineistoja tuona aikana.


Kiinniolon ajaksi saat pitkän laina-ajan
 (9.1.2020 saakka), kun uusit/lainaat aineistot alla olevista päivistä alkaen:

> 28 vrk lainoilla (yleiskokoelma): keskiviikkona 6.11.2019
> 14 vrk lainoilla (kurssikirjat ja lehdet): keskiviikkona 20.11.2019

Omatoimikirjasto on avoinna 4.-20.12.2019 ma-pe klo 7-20, joten kirjaston tiloja ja laitteita voit käyttää.
Kirjoja et voi lainata, sillä kirjastojärjestelmä on suljettu.

Koko kirjasto on kiinni 21.12.2019 - 6.1.2020.


Tee seuraavat asiat 3.12.2019 klo 16 mennessä:

- Ennakoi kirjatarpeesi. Lainaa aineistoja sekä uusi tai palauta lainojasi. Voit uusia lainojasi Karelia-Finnassa. Muista noutaa myös varauksesi. 

- Jos olet ilmoittautunut kirjaston asiakkaaksi, mutta et ole noutanut kirjastokorttia tai ilmoittanut Pokan kortin viivakoodia kirjastoon, tee se mahdollisimman pian. Huom. Jos asiakastietosi ovat puutteelliset, tiedot eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään ja joudut ilmoittautumaan uudelleen asiakkaaksi.

- Jos sinulla on maksuja kirjastoon, niin hoida ne ennen kiinnioloa. Et voi maksaa maksuja netin kautta. Kirjastossa voit maksaa maksuja myös pankkikortilla.

Ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun:
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
chat: Karelia-Finnan alalaidassa https://karelia.finna.fi
Puh./tekstiviesti/Whatsapp: 0503119545
Tarkista asiakaspalvelun aukiolot täältä: http://www.karelia.fi/kirjasto/aukioloajat-ja-yhteystiedot


16.10.2019

Kirjaston asiakaspalveluajoissa muutoksia uuteen kirjastojärjestelmään liittyvien koulutuksien vuoksi:

28.10. - 14.11.2019 
Asiakaspalvelu auki ma 11 - 17, ti - pe 11 - 15.


16.10.2019

Karelia-amk:n kirjastojärjestelmä vaihtuu joulukuun 2019 aikana.
Tällä sivulla tiedotamme, missä vaiheessa uusi Alma-kirjastojärjestelmä on ja miten järjestelmän vaihtuminen vaikuttaa kirjaston käyttäjiin. Lue kirjastojärjestelmän vaihdon taustoja valottava artikkeli Vasu-verkkojulkaisusta: 
https://www.karelia.fi/vasu/2019/09/19/karelian-kirjastojarjestelma-uudistuu/


Jos sinulla on jotain kysyttävää kirjastojärjestelmän vaihtoon liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen: kirjasto [a] karelia.fi