Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan koronavirustilannetta

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeita ja toimitaan niiden mukaisesti. Kareliassa noudatetaan voimassaolevaa valmiussuunnitelmaa ja viranomaisten ohjeita. Kareliassa ei ole havaittu koronatartuntoja, mutta Karelia pyrkii osaltaan hidastamaan epidemian leviämistä.

Karelia-ammattikorkeakoulu siirtää opetuksen ja opiskelun verkkoon 17.3  klo 18:00 alkaen. Tavoitteena on vähentää ihmisten määrää kampuksilla ja siten pyrkiä minimoimaan koronaviruksen tartuntariskiä. Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti korkeakoulut lopettavat lähiopetuksen. Karelian toiminta jatkuu ovien sulkemisesta huolimatta. Opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti muilla tavoilla, kuten etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Kampukset ovat kiinni ja käytännössä tämä tarkoittaa seuraavaa:

 • Kampusten tilat ja laitteet eivät ole opiskelijoiden käytössä ja kaikki opetus siirtyy etäopetukseksi 17.3 klo 18:00 alkaen. Nämä rajoitukset ovat voimassa ainakin 13.5.2020 saakka.
 • Opiskelijoiden terveydenhoitopalvelut Tikkarinne-kampuksella eivät ole käytettävissä.
 • Opiskelijapalvelut, kirjasto ja hallinto palvelevat etänä.
 • Kuntosali ja muut mahdolliset liikuntatilat ovat poissa käytöstä
 • Tiedotamme erikseen opiskelijaravintoloiden mahdollisista take away -pisteistä.
 • Tietoa Joensuussa avoinna olevista opiskelijaravintoloista löydät Pakista.

>> Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto palvelee etänä maanantaista-perjantaihin klo 11 – 14. Lue lisää.

>> Opiskeijapalveluissa asiointi tapahtuu toistaiseksi etänä. Lue lisää.

>> Tietoa muista palveluista. Lue lisää.

Etäopetuksen aikana pyritään varmistamaan riittävät tukipalvelut ja ohjaus niin opiskelijoille kuin opettajillekin. Toimenpiteillä halutaan varmistaa opetuksen ja opiskelun mahdollisimman sujuva toteutus myös koronavirusepidemian aikana. Voit ottaa läheisyysperiaatteen mukaan yhteyttä opintojakson opettajaan, omaan opettajatuutoriisi, opinto-ohjaajaasi tai opintokuraattoriin. Mikäli tarvitset apua etäyhteyksiin liittyen, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Etäopetuksessa vältetään verkon turhaa kuormitusta. Opetus kannattaa tehdä vain ääniyhteydellä ja videostriimausta ei suositella käytettävän muuta kuin pakollisissa tilanteissa. Ethän siis käytä muita striimauspalveluja opetuksen aikana.

Koronavirusepidemian tuomia muutoksia harjoittelukäytäntöihin

18.3.2020 / ohjeistusta täydennetään ja päivitetään tarpeen mukaan/ Marjo Nenonen

Huom! Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksissa noudatetaan Siun Sotelta aiemmin tullut ohjeistusta, joka on jo toimitettu harjoittelua ohjaaville opettajille.

Käynnissä olevat harjoittelut

 • Opiskelija voi jatkaa harjoittelun tekemistä, mikäli se on yrityksen/ organisaation näkökulmasta ja harjoittelun tavoitteiden saavuttamisen kannalta edelleen mahdollista ja turvallisuusasiat voidaan harjoittelun toteuttamisessa huomioida.
 • Mikäli harjoittelu joudutaan keskeyttämään, harjoittelua ohjaava opettaja ja opiskelija sopivat mahdollisuuksien mukaan korvaavasta/ täydentävästä tehtävästä. Tavoitteena on pyrkiä löytämään joustavia ratkaisuja, mikäli se vain suinkin on mahdollista. Erityisen tärkeää on pyrkiä mahdollistamaan valmistuvien opiskelijoiden mahdollisuus harjoittelun loppuunsaattamiseen.
 • Mikäli tämä ei ole mahdollista, harjoittelu siirtyy myöhäisempään ajankohtaan.

Tulevia harjoittelujaksoja koskevien sopimusten hyväksyminen

 • Tulevia harjoitteluja koskevia harjoittelusopimuksia voidaan laatia etäopetusjakson aikana siten, että sopimuksen allekirjoittavat opiskelija ja harjoittelupaikan edustaja. He toimittavat allekirjoitetun sopimuksen skannattuna harjoittelua ohjaavalle opettajalle, joka kuittaa sopimuksen hyväksynnän sähköpostitse opiskelijalle ja harjoittelupaikan ohjaajalle. Tämä sähköpostiviesti liitetään harjoittelusopimuksen liitteeksi. Etäjakson ajan harjoittelua ohjaava opettaja säilyttää harjoittelusopimuksen itsellään.

Etätyöskentelyn lisääminen

Tällä hetkellä Karelian henkilöstölle suositellaan etätöihin siirtymistä aina kun se on mahdollista. Jokainen voi olla etätöissä omalla työpisteellääkin, kodin lisäksi.

Matkustaminen ja kansainvälinen liikkuvuus

Työmatkat ovat kiellettyjä toistaiseksi ulkomaille ja kotimaassa. Karelia-ammattikorkeakoulu ei ota toistaiseksi lainkaan vastaan vieraita. Tapaamiset pyritään järjestämään etäyhteyksiä käyttäen. Ulkomailta (kaikki työ- ja vapaa-ajan matkat) palaavien henkilöiden on jäätävä kotiin etätyöhön tai -opiskeluun 14 vuorokauden ajaksi ennen paluutaan oppilaitokseen. Sovi etätyöstä lähiesimiehesi kanssa. Emme suosittele ulkomaille matkustamista myöskään vapaa-ajalla. Mikäli henkilö kiellosta huolimatta matkustaa nyt ulkomaille, ei hänelle makseta 14 vuorokauden varoajan ajalta palkkaa, koska tällöin on kyse työntekijästä johtuvasta syystä (voimassa 13.3.2020 klo 16.00 alkaen). ​

Karelian opiskelijat eivät voi lähteä vaihtoon tällä hetkellä. Nyt kv-vaihdoissa olevia Karelian opiskelijoita on kehotettu palaamaan pikaisesti Suomeen.

Jos epäilet sairastumista

Jos epäilet sairastumista, pysyttele kotona ja ota yhteyttä oman sairaalasi/terveyskeskuksesi päivystykseen puhelimitse. Älä hakeudu hoitoon terveysasemalle tai yhteispäivystykseen ennen soittamista. Noudata terveydenhuollon antamia ohjeita. Opiskelija, jos joudut olemaan poissa koulusta hengitystieinfektion takia, on tärkeää, että ilmoitat siitä mahdollisimman pian omalle opettajatuutorillesi puhelimitse tai sähköpostitse. Sairaana ei saa tulla oppilaitoksen tiloihin.

Tee tämä kysely, jos epäilet koronavirusta.

Päivystysapu: puh. 116 117 (24 h)
Terveysasemat: Siilainen puh. (013) 330 2211, puh. Rantakylä puh. (013) 330 2212, Niinivaara, puh. (013) 330 2213.

Opiskeluhyvinvointiin liittyvissä kiireellisissä asioissa opiskeluterveydenhuoltoon saa yhteyden 18.3.-13.4.2020 välisenä aikana keskitetyn puhelinpalvelumme kautta arkisin ma-pe klo 7:30-15:00 puh. (013) 330 2841. 

Henkilöstö: Ilmoita sairauspoissaolostasi ensisijaisesti esimiehelle. Esimiehellä on oikeus myöntää sairauspoissaoloa flunssatapauksissa seitsemän (7) kalenteripäivää kerralla. Tarkempia ohjeita löydät Karelia-intrasta.

Infektion ehkäisy hyvällä käsihygienialla ja oikealla yskimishygienialla

 • Tehosta omaa käsihygieniaasi: Pese kädet vedellä ja saippualla. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä  alkoholipitoista käsihuuhdetta. Varsinkin ennen ruokailua kädet tulee pestä.
 • Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen. Älä käytä yhteispyyhkeitä.
 • Kareliassa on otettu käyttöön kättelykielto.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

 Ajantasaista tietoa ja ohjeita

Valtakunnallinen neuvontanumero 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Tärkeää tietoa opiskelijavalintoihin liittyen

Muutoksia tammikuun haun opiskelijavalinnassa

Opiskelijavalintoihin muutoksia, mutta valinnat tehdään koronasta huolimatta

Ohjeita