Valmennamme jatkajia yrityksiin

Uusi valmennus tuo yhteen yritystoiminnasta luopuvat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet


Karelia-ammattikorkeakoulu järjestää Pohjois-Karjalan yrittäjyyttä edistävien toimijoiden kanssa valmennuksen yritystoiminnastaan luopumassa oleville yrittäjille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille. Valmennuksen tarkoituksena on löytää yrityksille jatkaja, jotta toimiva yritystoiminta ei lakkaisi esimerkiksi eläköitymisen seurauksena.

Valmennus toteutetaan työvoimakoulutuksena yrityksissä. Valmennuksessa yrittäjä ja yrittäjyydestä kiinnostunut suunnittelevat ja kehittävät yrityksen liiketoimintaa yhdessä asiantuntijaverkoston tuella. Valmennuksen kesto määräytyy valmennettavien tarpeiden mukaan ja on enintään 8 kuukautta.

Rekrytointi valmennukseen on käynnissä

Valmennukseen osallistuvat yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet rekrytoidaan ohjelmaan syksyn 2017 aikana. Mukaan valitaan viisi yritystä ja viisi yrittäjyydestä kiinnostunutta. Valmennus on osallistujille maksuton, ja se alkaa viimeistään vuoden 2018 alussa.

Yritystoiminnastaan luopumassa oleville yrittäjille valmennus mahdollistaa yrityksen saattamisen myyntikuntoon asiantuntijoiden avulla. Lisäksi yrittäjät saavat työntekijän yritykseen valmennuksen ajaksi ja löytävät samalla mahdollisen yritystoiminnan ostajan.

Yrittäjyydestä kiinnostuneet saavat valmennuksesta räätälöidyn ohjelman oman osaamisen kehittämiseksi sekä laajan asiantuntijaverkoston tuen. Osallistujilla on valmennuksen jälkeen erinomainen mahdollisuus työllistää itsensä ostamalla tuttu ja toimiva yritys. Työttömillä työnhakijoilla on tietyin ehdoin mahdollisuus saada työttömyysetuutta valmennuksen ajan.

Yritystoiminnan jatkajille suuri tarve

Seuraavien kymmenen vuoden aikana Pohjois-Karjalassa eläköityy noin kaksituhatta yrittäjää, jotka tarvitsevat yritystoiminnalleen jatkajan. Toimivan yrityksen ostaminen voi olla nopea tapa päästä yrittäjän rooliin ja välttää toiminnan käynnistämisvaiheen haasteet.

Pilottivalmennusta järjestävät Karelia-amk:n kanssa yhteistyössä Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI, Joensuun Tiedepuisto Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, Yrityskummit sekä Pohjois-Karjalan TE-palvelut.

Tervetuloa valmenna yrityksellesi jatkaja -infotilaisuuteen


LISÄTIEDOT YRITTÄJILLE:

Karelia-ammattikorkeakoulu: Tarmo Alastalo, p. 050 401 7972

LISÄTIEDOT YRITTÄJYYDESTÄ KIINNOSTUNEILLE:
Karelia-ammattikorkeakoulu: Tarmo Alastalo, p. 050 401 7972
TE-palvelut, henkilöasiakkaat: p. 029 502 5500