Virtuaaliteknologiatyöpajat yrityksille: Avaa ovesi uudelle teknologialle!


Miltä kuulostavat AR, VR ja 360°? Syksyn työpajoissa voit testata, miten virtuaalitodellisuutta, lisättyä todellisuutta ja 360-videoita voi hyödyntää yritysesittelyissä, erottautumisessa muista, työnantajakuvan parantamisessa sekä rekrytoinnissa. Jokaiseen neljän tunnin työpajaan mahtuu mukaan 10 yritystä. Samalla pääset antamaan palautetta ja vaikuttamaan jatkokehitykseen.


Työpajat ovat maksuttomia, järjestäjinä Karelia-ammattikorkeakoulun ja JOSEKin hankkeet SMErec ja Osaava Joensuun seutu.

Ilmoittautuminen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 210 855
Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 597 0882


TYÖPAJA 1: Kätevät työpaikkakierrokset ja ryhmähaastattelujen tallenteet 360-videoilla

Aika: 11.10.2018 klo 12–16
Paikka: CoWorking-tila, Kauppakatu 32, Joensuu (entinen Käsityövakka)
Sisältö:

  • Työpaikkakierros 360-videon avulla: Case-esimerkkinä Cobham Mast Systems
  • Ryhmähaastattelu 360-videon avulla: Case-esimerkkinä Karelia-amk:n tietojenkäsittelyn opiskelijoiden ryhmähaastattelu, haastattelijana HR-Consulting Oy

Työympäristöstä kuvatut 360-videot ovat havainnollistavia tallenteita, joita voi hyödyntää rekrytoinnissa, markkinoinnissa ja muussa viestinnässä. Tallenteita voi esittää rekrytointitilanteessa haastateltaville joko ennen haastattelua tai sen aikana. Erityisen hyvin 360-videot toimivat ryhmähaastattelutilanteissa. Työnantajalle 360-videot ja VR-lasit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden arvioida haastateltavia ja heidän toimintaansa itselleen sopivana ajankohtana.

TYÖPAJA 2: Joustavammat ja turvallisemmat tutustumiset työympäristöihin

Aika: 25.10.2018 klo 12–16
Paikka: Viherkaste Oy, Yrittäjänpolku 10, 80400 Ylämylly
Sisältö:

  • 360-videotallenteiden hyödyntäminen hankalasti saavutettavien tai vaarallisten kohteiden ja tilojen esittelyssä: Case-esimerkkinä Viherkaste Oy. Virtuaaliesittelyn toteuttavat Flyfoto Oy & tolppakuvaus.fi.

360-videotallenteet voivat esittää hankalasti saavutettavia tai vaarallisia kohteita, tiloja ja työtilakierroksia. Tallenteiden avulla hankalienkaan tilojen esittely ei vaadi erityisjärjestelyjä, sillä kohteisiin on mahdollista tutustua aidontuntuisesti ilman fyysistä läsnäoloa. Hyödyntämällä tallenteita esim. rekrytoinnissa työnantaja voi pyytää haastateltavaa kommentoimaan ja analysoimaan kohteisiin liittyviä asioita joustavasti ja saada näin haastattelusta enemmän irti.

TYÖPAJA 3: Simulaatiot laitteista ja työtehtävistä

Aika: 8.11.2018 klo 12–16
Paikka: Riverian autoalan koulutustilat (D2-talo, Peltolankatu 4, Joensuu)
Sisältö:

  • Simulaatioiden hyödyntäminen: Case-esimerkkinä Virtual Auto Edu -laitteisto, jonka avulla voi  testata esim. auton jarrupalojen vaihtoa sekä moottorin osien purkamista.
  • Esittelyssä myös CGI Oy:n asiakaspalvelurobotti, jolla voi automatisoida tietojen keräystä rekrytoinnissa.

VR-ympäristöjen ja -ohjainten avulla on mahdollista simuloida työtehtäviä. Rekrytoinnissa simulaatioita voi hyödyntää arvioitaessa haastateltavien suoriutumista erilaisista tehtävistä. Myös erilaisista laitteista on mahdollista luoda 3D-malleja, joita voi tarkastella lisätyn todellisuuden mobiililaitteiden avulla miellyttävässä koossa esimerkiksi toimistotilassa.