Oman tulevaisuuden avaimet käteen

 

Maija Tietäväinen

Sairaanhoitaja (AMK), 2002
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (YAMK), 2015

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Vs. osastonhoitaja

alumni maija tietavainen

 

Tällä hetkellä työskentelen kirurgian poliklinikalla vastaavana osastonhoitajana. Nykyisessä työssäni pidän siitä, että työ tarjoaa haasteita ja mahdollisuuksia. Olen päässyt käyttämään ja hyödyntämään kaikkia niitä tietoja ja taitoja, jotka opinnoistani sain. Työpäiväni koostuvat monenlaisista mielenkiintoisista ja vaihtelevista tehtävistä. Yhtenä tärkeimpänä tehtävänäni on olla läsnä henkilöstölle ja hoitaa käytännön työn sujuvoittamiseksi kaikkea mahdollista, sijaisjärjestelyistä hoitotarvikehankintoihin.

Koen, että työnantajani arvostaa koulutustani, ja minulle on tarjoutunut monia mahdollisuuksia työnantajani puolesta ottaa haasteita vastaan. Työssäni tarvitsen laaja-alaista ymmärrystä hoitotyöstä sekä kykyä katsoa avoimin silmin tulevaisuuteen. Hoitotyön esimieheltä kaivataan läsnäoloa ja näkökulman vaihtamisen taitoa.

Yksi parhaimpia muistoja YAMK-opinnoistani on Keniaan suuntautunut leikkaussafari. En tiedä, olisinko Keniaan uskaltautunut yksin ilman kollegaani Sari Lamminsaloa tai yliopettaja Arja-Irene Tiaisen kannustusta. Voin suositella kansainvälistä vaihtoa jokaiselle sitä harkitsevalle.

Tulevaisuudeltani toivon, että saan edelleen haastavia työtehtäviä ja mahdollisuuden käyttää osaamistani. Jo opiskeluiden aikana meidän suositeltiin verkostoituvan toisten opiskelijoiden kanssa, ovathan kanssaopiskelijat kuitenkin tulevia kollegoita kehittämisen ja johtamisen työtehtävissä. Vaikka se silloin tuntui kaukaiselta ajatukselta, niin nyt jo voin todeta, että näin se on. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää opiskeluaikaa verkostoitumiseen, sillä koskaan ei voi tietää missä tehtävässä entisen opiskelukollegansa voi tavata.

YAMK-opinnot imaisivat mukaansa, kiitos innostavien opettajien. Opinnot vastasivat kokonaisuudessaan hyvin odotuksiani. Erityisen mielenkiintoisia aihealueita opintojemme aikana olivat innovatiivisen kehittämisen opintojakso, mitä kaikkea tulevaisuus voikaan tuoda tullessaan ja osaammeko ennakoida tulevaisuuden haasteita.

Suosittelen YAMK-opintoja lämpimästi; koulutuksen myötä saa oman tulevaisuutensa avaimet käsiinsä. Opiskelusta saa juuri niin paljon kuin itse haluaa. Lopuksi haluan vielä mainostaa koulun ravintolan maan mainioita juustosarvia, joiden voimin opiskelut etenevät ongelmitta!