Tietoinen verkostojen rakentaminen vie pitkälle

 

Suvi Toivola

Tradenomi (BBA), International Business, 2007

Puhdas Ilo Oy, Toimitusjohtaja

alumni suvi toivola2 

 

Työskentelen toimitusjohtajana perustamassani yrityksessä Puhdas Ilo Oy:ssä. Helpotamme ihmisten arkea kodeissa ja työpaikoilla siivous- ja pesulapalveluidemme kautta, tehden samalla asiakkaidemme elämästä hitusen parempaa. Puhtaus on mielestämme tärkeintä ihmisen hyvinvoinnille.

Yrittäjänä olen tarvinnut työarjessani monipuolista osaamista, pitkää pinnaa ja toimivia verkostoja. Puhdas Ilo on kasvanut melkoista haipakkaa ja roolini sitä mukaa vuosien varrella muuttunut. Aloitin työni yksin, mutta nyt Puhdas Ilo työllistää yhteensä 33 henkilöä. Olen saanut rinnalleni rautaista asiantuntemusta yhtiökumppanini Eeva-Leena Lappalaisen mukana. Työelämän haasteiden ja myös mahdollisuuksien jakaminen rikastuttaa elämää. Minun päävastuullani tänä päivänä on yrityksen myynti, markkinointi sekä talous. Omassa yrityksessä hienointa on se, että pääsee toteuttamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla ja mikään ei ole mahdotonta!

International Business –koulutuksesta on ollut valtavasti hyötyä työuraani ajatellen. Se on antanut hyvän pohjan kaikille työtehtävilleni, joita olen elämäni aikana päässyt tekemään. Koulutus antoi kokonaisuudessaan paljon yrittäjyyttä ajatellen, ja esimerkiksi talouteen, myyntiin, markkinointiin ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen liittyvät opit ovat kantaneet pitkälle. Oppiminen on pitkä prosessi ja uskon, että oppi menee loppupeleissä perille vasta kun on käytännössä asioita päässyt toteuttamaan. Itselleni koulutus on jättänyt mieleen siemeniä, jotka ovat alkaneet itää ja kasvaa siinä vaiheessa, kun on itse päässyt tosielämässä asioiden kanssa painimaan.

Kansainvälisyys ja Venäjä-orientoituneisuus olivat omasta mielestäni parasta International Business -opinnoissani. Itse suoritin työharjoitteluni Irlannissa ja Karjalan tasavallassa Venäjällä. Pietarin Talvikoulu kuuluu myös ehdottomasti opiskelumuistojeni top-kolmoseen. Myös käytännönläheisyys näkyi vahvasti koulutuksessamme – yrityksille tehdyt projektit olivat ehdottomasti mielekkäimpiä. Lisäksi vierailevat luennoitsijat toivat osaltaan opiskeluun uutta virtaa.

Toivon kasvavani yritykseni mukana. Tavoitteenani yrittäjäksi lähtiessä oli tulla hyväksi, selkärankaiseksi johtajaksi. Johtajana kasvaminen on elinikäinen projekti, jossa haluan kehittyä ja tulla aina paremmaksi.

Terveiseni Kareliasta ja International Business –koulutuksesta kiinnostuneille on se, että koulutuksesta saa hyvän pohjan, mihin ikinä sitten työelämässä suuntaakin. Suosittelen rakentamaan tietoisesti verkostoja, sillä jokaisella kohtaamisella on loppupeleissä merkityksensä. Mitä enemmän ja paremmin tuntee ihmisiä, sitä helpompaa elämästä tulee. Kukaan ei pärjää yksin. Kannattaa myös asettaa itselleen tavoitteita ja kirjata ne tavoitteet ylös.

Asenne ratkaisee: toiselle tuuli on mahdollisuus, se tekijä, joka heittää veneen ulapalle, kun taas toiselle se on uhka, joka heittää veneen karille.