Kareliasta valmistuu LVI- ja sähköalan ammattilaiseksi

Markus Manninen, talotekniikan opiskelija

markus manninen 

Terve, olen Markus, 22-vuotias toisen vuoden talotekniikan insinööriopiskelija Kareliasta. Olen aiemmin valmistunut ammattikoulusta LVI-asentajaksi, minkä aikana olen ensimmäistä kertaa päässyt tutustumaan ja tekemään töitä rakennustyömaalla. Ammattikoulun jälkeen aloin kiinnostua LVI-suunnittelutöistä ja lisäkouluttautumisesta ylipäänsä. Perehdyin ennen yhteishakua Karelian talotekniikan koulutuksen opetussuunnitelmaan, ja sen kuulostaessa itselleni mieluisalta, päätin hakea opiskelemaan Joensuuhun. Iso plussa oli myös se, että Karelia ja Joensuu olivat lähellä kotipaikkakuntaani.

Talotekniikan opiskelijana olen päässyt perehtymään käytännön suunnittelutöihin ja opiskelemaan talotekniikkaan kuuluvia laitteistoja ja niiden toimintaa sekä merkitystä rakentamisessa. Käytännön opiskeluun pääsi myös sukeltamaan heti opintojen alkaessa, mikä oli todella positiivinen yllätys. Viimeisimpänä suunnitteluharjoituksenamme teimme muun muassa omakotitaloon käyttövesi- ja viemärisuunnitelman suunnitteluohjelman avulla.

Mieluisinta talotekniikan opiskelussa Kareliassa on vaihtelevuus eri opintojaksojen välillä, koska opiskelemme ja opimme sekä sähkö- että LVI-alasta. Myös erilaiset suunnittelutyöt ja niihin liittyvät vaatimukset tekevät alasta todella mielenkiintoisen. Kareliassa opiskelu on ollut hauskaa ja joustavaa opintojen etenemisen suhteen, ja olen nauttinut opiskelukavereihini tutustumisesta. Yhteistyö myös opettajien ja lehtorien kanssa sujuu Kareliassa mutkattomasti.

Talotekniikan koulutuksessa mahdolliseksi tehty sähkö- ja LVI-alan pätevyyksien opiskelu on se, mistä uskon olevan eniten hyötyä tulevaisuudessa. Paletti on kuitenkin kattava, eikä esimerkiksi sähkötekniikkaa yhtenä talotekniikan koulutuksen kokonaisuuksista pysty opiskelemaan tällä tasolla kovin monessa paikassa Suomessa. Näen itseni työskentelemässä LVI-alalla pitkään.

Joensuu opiskelukaupunkina on oikein hyvä ja viihtyisä. Palvelut löytyvät aina läheltä ja hauskaakin saa pitää: opiskelijamenoja riittää varmasti joka viikolle, jos niissä vain jaksaa juosta! Joensuussa on myös tarjolla Sykettä -korkeakoululiikunnan palveluita, jotka ovat todella monipuolisia – ja mikä tärkeintä, opiskelijan kukkaronnyöreille myös todella armollisia! 

Tutustu talotekniikan koulutukseen >