Rakennustekniikasta hyvät eväät työelämään

Tiia Suikkanen, rakennustekniikan opiskelija

tiia suikkanen


Olen alun perin kotoisin Imatralta, mutta muutin lukion jälkeen Joensuuhun opiskelemaan pintakäsittelyalaa ammattiopistoon. Sieltä ehkä lähti se kipinä, joka lopulta toi minut Kareliaan opiskelemaan rakennustekniikkaa. Opiskelen nyt toista vuottani ja kiinnostus rakennusalaa kohtaan on vain kasvanut opintojen aikana.

Kursseilla teoria ja käytäntö ovat kulkeneet luontevasti rinnatusten. Erityisen mielenkiintoisia ovat olleet kurssit, joilla on päässyt soveltamaan omaa osaamistaan. Esimerkiksi ensimmäisen vuoden keväällä valmistimme laboratoriossa betonia itse suunnittelemamme reseptin pohjalta ja kisailimme toisiamme vastaan puurakenteiden parissa suunnitellen ja valmistaen pienoismallisillat, joiden kestävyys sitten testattiin. Toki mukaan mahtuu myös paljon tiukkaa asiaa rakentamisen määräyksistä ja rakennustavoista, sekä matematiikkaa. Hyvässä porukassa onneksi jaksaa opiskella!

Opettelemme käyttämään myös paljon erilaisia tietokonepohjaisia suunnitteluohjelmia apuna laskelmissa ja harjoitustöiden teossa. Siitä on paljon hyötyä, sillä samoja työkaluja käytetään myös työelämässä. Aion itse suuntautua seuraavana vuonna opinnoissani suunnittelupuolelle, jolloin pääsen sukeltamaan syvemmälle rakennesuunnittelun saloihin.

Joensuuta on myös syytä kehua opiskelukaupunkina! Täällä välimatkat ovat lyhyitä ja pyörällä pääsee liikkumaan sutjakkaasti. Kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla, kodin ja kampuksen lähellä. Olen myös aktiivinen korkeakouluopiskelijoille suunnattujen Sykettä-liikuntapalvelujen käyttäjä ja päässyt sitä kautta kokeilemaan monia itselleni uusia liikuntalajeja kalpamiekkailusta suppailuun.

Tutustu rakennustekniikan koulutukseen>>