Kannattaa hakea englanninkieliseen koulutukseen!

Veera Vento
opiskelija, International Business

veera fb mainos

Lukion viimeisellä luokalla kävin ahkerasti opon juttusilla, sillä minulla ei ollut selkeää ajatusta siitä mihin kouluun hakea valmistumisen jälkeen. Tiesin, että kaupanala kiinnostaa, mutta missä sitä voisi opiskella kuului kysymys. Päätin lisätä hakukohteisiin useamman kauppatieteellisen, mutta pääsykoekirjojen saapuessa postista aloin harkita uudelleen.

Olen aina tiennyt, että englannin kielen taito on yksi vahvuuksistani ja se onkin ollut aina yksi suosikkiaineista ihan alakoulusta asti. Aloin etsiä koulutusta, jossa voisin yhdistää kaupallisen alan ja englannin kielen opiskelun. Onnekseni löysin International Business -tutkinnon ja päädyinkin hakemaan Karelia-ammattikorkeakouluun, joka näin tuntuu oikealta valinnalta.

Tällä hetkellä opiskelen Kareliassa toista vuotta ja suunnittelen vaihtoon lähtemistä ensi syksynä. Karelialla on laaja valikoima yhteistyökorkeakouluja ympäri maapallon, joten valinnanvaikeus voi yllättää! Itse haen vaihtoon Espanjaan enkä voisi olla enemmän kuin innoissani. Kaksi ensimmäistä vuotta ovat antaneet hyvät valmiudet, mutta halu oppia lisää on yhä vahva. Ensi syksynä uusi oppimisympäristö, ihmiset ja kulttuuri tuovat varmasti haasteita mukanaan, mutta uskon saavani niistä myös lisää motivaatiota.

Vaihdon jälkeen, opiskelu niin sanotusti koulun penkillä on takana ja jäljellä on kuuden kuukauden mittainen työharjoittelu ja opinnäytetyön toteuttaminen. Tähän tuntuu olevan vielä pitkä aika, mutta opintoja suorittaessani olen huomannut missä olen hyvä ja mihin haluan opintojani painottaa. Kareliassa International Business -koulutuksessa ei tarvitse valita yhtä tiettyä suuntautumisvaihtoehtoa, vaan opintojen loppuvaiheessa voit valita kursseja aihealueista, joista olet kiinnostunut. Itseäni kiinnostaa eniten markkinointi ja viestintä. Myös musiikki on suuri intohimoni ja haluaisin työharjoittelussa yhdistää nämä asiat. Koska ala on laaja, on se mahdollista. On vain osattava etsiä oikeista paikoista ja verkostoitua alan ihmisiin.

Haluan rohkaista suomalaisia hakemaan englanninkielisiin koulutusohjelmiin, ja erityisesti Karelian International Business -koulutukseen, sillä tämä tutkinto antaa monipuolisen osaamisen lisäksi vahvan englannin kielen taidon, josta on varmasti hyötyä tulevaisuuden työmarkkinoilla!

Lue lisää International Business -koulutuksesta.