Itsevarmuus ja oma-aloitteisuus ovat lisääntyneet huimasti

Siiri Nykänen
Media-alan opiskelija

siiri fb mainos

Olen alun perin Helsingistä kotoisin, mutta muutin Joensuuhun opintojen perässä syksyllä 2017. Monille saattaa kuulostaa hassulta, että stadilaisena lähdin Joensuuhun asti opiskelemaan, mutta ratkaisu oli minulle helppo, enkä ole katunut päätöstäni hetkeäkään. 

Opiskelen nyt toista vuotta Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja media-alan opiskeleminen täällä on tähän asti ollut osaltani todella palkitsevaa. Olen aina ollut kiinnostunut työskentelystä luovien juttujen parissa, mutten ole uskaltanut lähteä toteuttamaan ideoitani. Kareliassa olen päässyt ideoimaan ja konkreettisesti toteuttamaan sekä omia että muiden ideoita positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Omassa opiskeluryhmässäni vallitsee välittämisen ilmapiiri ja tekemisen meininki! On ilo toteuttaa erilaisia projekteja ryhmässä, jossa kokee itsensä muiden hyväksymäksi, ja jossa on vapaus kokeilla rajojaan ja toteuttaa itseään.

Näiden kahden vuoden aikana olen jo päässyt kokeilemaan monia erilaisia työtehtäviä. Olen muun muassa kuvannut thainyrkkeilyn SM-kilpailuja, haastatellut artisteja Ilosaarirockissa ja ollut mukana pakohuonepelin toteuttamisessa Scifest-tapahtumassa. Jos joku olisi kertonut minulle neljä vuotta sitten, että tulisin tekemään tällaisia asioita, en olisi uskonut häntä! Rohkeus, itsevarmuus ja oma-aloitteisuus erilaisiin työtehtäviin tarttumisessa ovat lisääntyneet kohdallani huimasti siitä lähtien, kun aloin opiskelemaan media-alaa. Opin melko pian koulutuksen aloitettuani, että saan opinnoistani eniten irti siten, että otan rohkeasti vastaan erilaisia projekti- ja työtarjouksia, vaikken olisikaan täysin varma omista kyvyistäni juuri sillä hetkellä. Tekemällä oppii!

Lue lisää media-alan opinnoista>>