Karelia-ammattikorkeakoulun lukuvuosi 2019-2020 avataan tänään

 

Karelia-ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2019 - 2020 avajaisia vietetään tänään Tikkarinne-kampuksella. Avajaistapahtuma alkaa klo 13 auditoriossa virallisilla avajaisilla ja jatkuu tuntia myöhemmin Kareliafestin merkeissä Tikkarinteen piha-alueella. Kareliafest on opiskelijoille ja henkilöstölle suunnattu tapahtuma, jossa on erilaista ohjelmaa ja esittelypisteitä.

Opiskelijoiden ja henkilöstön yhteiset vuoden kiertoon liittyvät juhlat ja rituaalit ovat tärkeä osa korkeakouluyhteisömme yhteisöllisyyden rakentamista. Tikkarinne-kampuksella järjestettävä avajaistapahtuma tarjoaa tänäkin vuonna hienon lähtölaukauksen uuteen lukuvuoteen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Lukuvuoden aloitus on erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille merkittävä tapahtuma. Karelia-ammattikorkeakoulussa on aloittanut opintonsa tänä syksynä hieman yli 800 uutta tutkinto-opiskelijaa ja 50 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa.

-  Meille tullut opiskelija on tehnyt hyvän valinnan. Hakijoille tehdyn kyselyn mukaan Karelialla on erittäin hyvä maine. Meistä pidetään, olemme laadukas, oppimistuloksemme ovat hyvät, samoin oppimisympäristömme. Myös opiskelijatyytyväisyys on Kareliassa ollut jo pitkään erittäin hyvällä tasolla, jatkaa rehtori Raivo.

Avajaisten juhlapuheen pitää Pohjois-Karjalan Kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Ari Mononen. Juhlapuheessaan Mononen kannustaa opiskelijoita luomaan opiskeluaikanaan suhteita maakunnan yritysmaailman ja julkisen sektorin työnantajiin harjoittelupaikkojen ja kesätöiden kautta.

-  Yhtiössämme on vuosittain yhdestä kolmeen harjoittelijaa, pääasiassa kansainvälisiä opiskelijoita. He ovat olleet erittäin motivoituneita ja tuoneet erittäin hyödyllistä tietotaitoa ja kansainvälistä kulttuuria organisaatioomme, kertoo  Ari Mononen.

Kareliassa opiskelee yhteensä noin 3700 opiskelijaa kahdella eri kampuksella, Tikkarinteellä ja Wärtsilässä.

 

Rehtorin tervehdys ja juhlapuhe