Kohti Viscultia -tapahtumassa mukana Karelian opiskelijoiden tuottama lyhytdokumentti

 

Kohti Viscultia pohjustaa 22.-25.10. Itä-Suomen yliopiston Aurora-rakennuksessa järjestettävää Viscult-festivaalia. Viscult on vuosittainen etnografisen dokumenttielokuvan festivaali, joka järjestetään tänä vuonna yhdessä Nordic Anthropological Film Association (NAFA) -järjestön kanssa teemalla Cultural Connections.

Kohti Viscultia -elokuvaillassa on tarjolla sekä lyhyttä että pitkää dokumenttielokuvaa läheltä, naapurista ja kauempaakin. Illan aloittaa Karelia-amk:n ja Pietarin median opiskelijoiden yhteistyönä toteuttama lyhytdokumentti Drive from Inside, jossa seurataan oopperalaulaja Alexander Kuznetsovin arkipäivää työnsä parissa.
Joensuulaisohjaaja Markku Kuronen on puolestaan kuvannut Joensuun keskustassa oleskelevien päihdeongelmaisten arkea kahdessa lyhytdokumentissaan Viinapiru ja Kynnyksiä. Ohjaaja on paikalla näytöksessä kertomassa työstään ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Illan pitkä dokumentti Honeyland lukeutuu vuoden parhaisiin dokumenttielokuviin ja se sai lämpimän vastaanoton muun muassa Sodankylän elokuvajuhlilla. Makedoniaan sijoittuvassa dokumentissa seurataan villimehiläisiä hoitavan Hatidze Muratovan elämää.
Kohti Viscultia Taidekeskus Ahjossa keskiviikkona 2.10. klo 17 alkaen.

Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Jari Kupiainen, yliopettaja, Karelia-ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 050-4323989

www.viscult.net

www.facebook.com/viscultfestival