Viscult teki viime vuosien katsojaennätyksen

 

Dokumenttielokuvien ystäviä hemmoteltiin neljän päivän ajan, kun seitsemästoista Viscult-elokuvafestivaali järjestettiin 22.–25.10. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella otsikolla Viscult–NAFA 2019: Cultural Connections. Tapahtumaan osallistui paikan päällä tai verkon suoratoistolähetystä seuraten yhteensä 1573 katsojaa. Se on Viscultin kasvussa olleiden katsojamäärien viime vuosien ennätys.

Viscultin vieraana oli pohjoismainen elokuva-alan tutkijajärjestö Nordic Anthropological Film Association – NAFA, joka toi tapahtumaan elokuva- ja työpajaohjelmiston sekä joukon tutkijoita ja elokuvaohjaajia eri puolilta maailmaa. Pääluentojen pitäjinä toimivat professorit Timo Kallinen Itä-Suomen yliopistosta ja Timo Kaartinen Helsingin yliopistosta. Tapahtuman pääohjelmassa esitettiin 13 elokuvaa. Niistä yleisön suosikkeja olivat Kira Jääskeläisen Northern Travelogues (2019) ja norjalaisen Julia Alva Cleven ohjaama, Suomessa kuvattu Barefoot in the Forest (2019).

Karelia-ammattikorkeakoulu osallistui Viscultiin monipuolisesti, kuten aiempinakin vuosina. Tapahtuman johtajana toimi mediankoulutuksen yliopettaja Jari Kupiainen, jonka esittämien avaussanojen jälkeen kuultiin rehtori Petri Raivon videotervehdys. Medianomiopiskelijat toteuttivat Tomi Soikkelin johdolla tapahtuman monikamerakuvauksen ja teräväpiirtotasoisen suoratoistolähetyksen verkkoon. Opiskelijat hoitivat myös tapahtuman sosiaalisen median viestintää, laativat grafiikkaa ja osallistuivat tapahtumajärjestämiseen. Lisäksi he tekevät esitettyihin elokuviin ja luentoihin liittyviä kurssisuorituksia. Teknisiin järjestelyihin osallistuivat lisäksi mediakoulutuksen lehtorit Pilvi Dufva ja Juha Linna.

Lisätietoja:

www.viscult.net

www.facebook.com/viscultfestival

Jari Kupiainen, yliopettaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 050 4323989