Jyry Eronen on valittu Vuoden 2019 metsäopettajaksi

 

Tänä vuonna valtakunnallisen Vuoden Metsäopettaja -tittelin on vastaanottanut Karelia-ammattikorkeakoulun opettaja Jyry Eronen.

Vuoden Metsäopettaja on MEOL – Metsäalan Opiskelijat ry:n järjestämä jäsenkysely, joka on järjestetty vuosittain vuodesta 2016. Kyselyssä on ehdolla opettajat metsätalousinsinöörin koulutusta järjestävistä ammattikorkeakouluista Suomen laajuudella, eli kyseessä on valtakunnallisesti merkittävä kysely ja titteli. Vuoden Metsäopettaja -kyselyn tarkoitus on kartoittaa opiskelijoiden tyytyväisyyttä metsäopetukseen ja valita joukosta parhaimmat pisteet vastaanottanut metsäalan ammattikorkeakouluopettaja.

- Terveiset metsäalan opiskelijoille. Olette valinneet mielenkiintoisen alan, jonka parissa on hyvä tehdä töitä. Kiitän opiskelijoita hyvästä ja reippaasta asenteesta, joka näkyy opiskelussanne sekä metsäisessä yhteishengessä. Kurssiopintojen lisäksi kannustan itsenäiseen perehtymiseen kiinnostuksenne mukaisiin metsäisiin aihepiireihin sekä liikkumaan kentällä operatiivisen metsäisen maailman parissa. Työ opettaa. Vuoden metsäopettaja on merkittävä tunnustus, jota arvostan suuresti. Oikein isot kiitokset, kertoo Jyry Eronen.

Opiskelijoiden kommentteja:

Jyry on Karelian paras opettaja. Jyryllä on ns. "kentän kokemusta" ja nuoruuden intoa opetuksessa ja se näkyy. Opetuksen taso ei parempi voisi olla. Opetusmateriaali on ajantasaista ja Jyryllä on halu kehittyä ja kehittää opetusta. Jyry osaa asettua opiskelijan rooliin ja ymmärtää opiskelijoiden ajankäytön haasteet. Jyry on positiivinen, tiukka mutta kuitenkin leppoinen opettaja jonka kanssa on helppo keskustella ja joka osaa vastata lähestulkoon jokaiseen kysymykseen. Jyry nosti Karelian opetuksen tasoa astuessaan pari vuotta sitten mukaan.”

”Osaava opettaja jolla on paljon käytännön kokemusta ja nuorekkaana ihmisenä osaa käsitellä erinomaisesti oppilaita.”

”Jyry on paras metsäopettajistamme. Hänen kurssinsa ovat rakenteeltaan selkeitä. Hän selkeästi suunnittelee luennot ja maastopäivät hyvin etukäteen. Jyry myös näkee vaivaa vierailijoiden hankkimisessa, ja se todella tukee oppimista. Hän myös päivittää luentomateriaaleihinsa tuoreimmat tiedot. Jyry on rento, mutta samaan aikaan asiantunteva ja aikataulussa pysyvä.”

”Onneksi Kareliasta löytyy Jyry. Tunnit ovat todella hyvin suunniteltuja ja niistä ja paljon käteen. Luennot on opiskelijalähtöisiä ja tärkeitä asioita painotetaan erinomaisesti. Jyry ei turhia aikaile ja jaarittele jonninjoutavia vaan asiat sanotaan jämptisti tarvittaessa useaan kertaan. Hänelle on ilo esittää kysymyksiä, koska hän vastaa niihinkin aina erittäin kattavasti asiantuntevalla otteella. Jyryllä on myös oma opiskeluaika selvästi muistissa, ja se näkyy mm. kannustavassa ja joustavassa asenteessa jotta me jaksamme myös marraskuun pimeissä loskapaskasäissä vaeltaa tunneille ja palauttaa tehtävät. Jyry on ehottomasti ansainnut vuoden Metsäopettaja 2019 -tittelin!”