Opiskelijavalintoihin muutoksia, mutta valinnat tehdään koronasta huolimatta

 

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (Arene ry) tiedotti, että ammattikorkeakoulut korvaavat kevään ensimmäiseen yhteishaun valintakokeet todistusvalinnalla ja valintatehtävillä, koska Suomi on päättänyt sulkea rajansa osana koronapandemian vastaisia toimia. Asiasta päätettiin tiistaina 17. maaliskuuta pidetyssä rehtorikokouksessa.

Poikkeustilan aikana kansainväliset opiskelijat eivät voisi osallistua valintakokeisin Suomessa. Matkustusrajoitukset ja karanteenit koskevat myös monia muita maita, joten kokeiden järjestäminen ei ole mahdollista Suomen ulkopuolellakaan.

Valintakokeiden sijaan ammattikorkeakoulut käyttävät todistusvalintaa ja valintatatehtäviä valitessaan opiskelijoita vieraskieliseen koulutukseen.

Todistusvalinnassa huomioidaan ylioppilastutkinnolla ja  ammatillisella perustutkinnolla hakevat hakijat samaan tapaan kuin kevään toisessa yhteishaussa.

Valintatehtävän ja siihen mahdollisesti liitettävän verkkohaastattelun valmistelu jatkuu ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäällikköverkostossa.

Kevään toinen yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa keskiviikkona 18. maaliskuuta. Merkittävä osa aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla. Jos kesäkuun alkuun ajoitettua AMK-valintakoetta ei pystytä järjestämään koronavirusepidemian vuoksi, ammattikorkeakoulut toteuttavat opiskelijavalinnan muilla keinoin.

Karelia-ammattikorkeakoulu tiedottaa aiheesta lisää myöhemmin.