Korkeakoulujen yhteishaku alkaa huomenna – Kareliassa haussa 22 hakukohdetta

 

Korkeakoulujen kevään yhteishaku järjestetään normaalin aikataulun mukaisesti koronaviruksen aiheuttamista korkeakouluja koskevista järjestelyistä huolimatta. Yhteishaku alkaa keskiviikkona 18.3. ja jatkuu keskiviikkoon 1.4.2020 saakka.

Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 22 hakukohdetta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia on viisi. Haussa ovat mukana myös englanninkieliset International Business- ja Industrial Management -koulutukset, joihin järjestettiin ensimmäinen haku tammikuussa. Koulutuksiin hakiessa täytetään erillinen hakulomake Opintopolussa. Industrial Management -insinöörikoulutus on Karelian uusin koulutus, joka yhdistää tuotantotekniikan ja -prosessien insinööriosaamisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Todistusvalinta käytössä lähes kaikissa AMK-koulutuksissa

Kevään 2020 haussa kaikissa AMK-koulutuksien päivätoteutuksissa, paitsi medianomi- ja tietojenkäsittelyn koulutuksissa, on käytössä todistusvalinta. Noin puolet päivätoteutuksien aloituspaikoista täytetään hakijoiden todistuksien arvosanojen perusteella. Todistusvalinnassa on omat kiintiöt ylioppilaille ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneille.

Hakijan kannalta helpotusta tuo, että hakujärjestelmä laskee todistuspisteet ja myöntää opiskelupaikan eniten pisteitä saaneille. Muut hakijat valitaan valintakokeella tai muulla valintaperusteiden edellyttämällä tavalla tutkinto-opiskelijoiksi.

Valintakurssin käyttö opiskelijavalinnassa laajenee

Viime vuonna Kareliassa käytettiin ensimmäistä kertaa valintatapana verkossa suoritettavaa valintakurssia. Tänä keväänä valintakurssin suorittamisella on mahdollista hakea entistä useampaan koulutukseen. Valintakurssiin perustuva opiskelijavalinta on käytössä liiketalouden monimuodon, konetekniikan ja tietojenkäsittelyn koulutuksissa.

Valintakurssi suoritetaan välittömästi yhteishaun päättymisen jälkeen. Hakija suorittaa opintoihin kuuluvan opintojakson määräaikana verkossa. Valituksi tullessaan hakijalla on tutkinnon ensimmäiset opintopisteet hankittuina. Hakija saa valintakurssista avoimen amk:n opintosuorituksen, vaikka ei tulisikaan valituksi koulutukseen.

Karelian tutkinnoista kaksi, Tietojenkäsittelyn tradenomitutkinto sekä Ikäosaamisen kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinto ovat kokonaisuudessaan suoritettavissa verkossa.

Opiskelijavalintaan muutoksia koronan takia

Koronaviruksen leviämisen torjumisesta johtuen ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin tulee mahdollisesti muutoksia, jotka koskevat esimerkiksi valintakokeita. Opiskelijavalinnan muutoksista tiedotetaan valtakunnallisesti lähipäivinä.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2020. Opinnot alkavat elokuussa 2020.